Servis klimatizace je stejně důležitý jako kvalitní montáž.

13.10.2017

Klimatizace Vám vydrží 15 let a více, nezapomeňte však na čištění filtrů, zabráníte tak zanášení filtrů a včas odhalíte případnou závadu na klimatizační jednotce.  Pokud je filtr zanesen, dochází k postupnému snižování proudění vzduchu přes výměník a k postupnému snižování výkonu a účinnosti klimatizace. Mimo to prochází jednotkou prach, a ta se dále zanáší a ničí tak další části klimatizace.

Nefiltrovaný vzduch způsobený zaneseným filtrem je plný nečistot a prachu a může u Vás spustit alergii. Vnitřní jednotka klimatizace také může začít zapáchat z důvodu tvoření vlhkosti na výměníku klimatizace, kde se pak množí bakterie a plísně.

Péče o venkovní jednotku je také důležitá, zajistěte dostatečný průchod vzduchu, zejména odstranění nečistot: listů, ledu apod. Při větším zanášení je lepší přenechat čištění odborné firmě. Servis klimatizace také včas odhalí její případné nedostatky.servis a montáž klimatizace

Servis klimatizace je na místě pokud:

Klimatizační jednotka špatně chladí

Čisté filtry jsou nutností, klimatizaci nesmí nic bránit v sání a výfuku vzduchu. Zapněte klimatizaci na největší otáčky a nejnižší stupeň, pokud pročištění nepomůže a z vnitřní jednotky klimatizace nejde studený vzduch, klimatizaci vypněte a volejte servis klimatizace, pravděpodobně se jedná o únik chladiva.

Klimatizace netopí

Pokud klimatizace nefouká teplý vzduch, nejprve proveďte kontrolu, jestli máte nastavenou funkci topení (HOT, sluníčko na ovladači), dále je nutné mít nastavenou vyšší teplotu než je teplota v místnost, jinak klimatizace nedostane povel k topení.  Pokud i přesto netopí, ihned volejte servis klimatizace.

Klimatizace je hlučnější

Pravděpodobně došlo k uvolnění části klimatizace, případně do klimatizace vniklo cizí těleso (listí, větve). Dalším důvodem hlučné klimatizace může být led. Pokud cizí těleso dokážete odstranit, můžete listí či větve odstranit sami, ale pokud závada přetrvává, volejte servis klimatizace.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít