5 věcí, které zvážit při nákupu mobilní klimatizace

10.06.2015

Přenosných klimatizací je velký výběr a je to jedna z možností, jak ochladit vzduch v interiérech. Okamžitě chladí vzduch, snadno se instalují a jsou vybaveny hromadou funkcí pro jednoduché ovládání.

Avšak dříve, než zakoupíte mobilní klimatizaci do vašeho domova či kanceláře, měli byste zvážit těchto pět věcí.

1. Výkon

2. Umístění

3. Odvod  teplého vzduchu / Údržba

4. Hladina hluku

5. Účinnost

1. Jaký výkon mobilní klimatizace váš prostor potřebuje?

Mobilní klimatizace jsou dimenzovány v britských tepelných jednotkách (BTU) za hodinu. Modely s vyšším BTU nabízí větší chladicí výkon a mohou pokrýt větší místnosti. Je důležité si koupit takovou mobilní klimatizaci, která je vhodná pro váš prostor; výkon musí být dostatečný pro váš interiér, ale zároveň ne příliš naddimenzovaný z důvodu úspory energie.

Počet BTU, které jsou potřeba, také ovlivňují faktory prostředí; např. špatná izolace nebo místnosti  s více spotřebiči, které produkují teplo.

2. Kam umístit  mobilní klimatizaci ?

Během procesu chlazení mobilní klimatizace produkují horký vzduch, který musí být odčerpán hadicí, nebo hadicemi. Modely se prodávají se sadou odčerpávání  teplého vzduchu ven. To znamená, že většina přenosných klimatizací se musí zapojit nedaleko okna.

Umístění vedle okna je nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak je nainstalovat, ale máte další možnosti. Některé přenosné klimatizace disponují instalačními sadami, které umožňují horký vzduch ventilovat ven přes strop nebo přilehlé stěny.

3. Jakou údržbu bude nutné provádět?

Jediné, o co se budete muset starat je vypouštění nashromážděné vlhkosti. Všechny přenosné klimatizace v procesu chlazení berou vlhkost ze vzduchu. Existuje několik způsobů, jak zbavit se této vlhkosti: Buď ručně, nebo vyprázdnit nádobu na vodu podle potřeby, nebo připojit odvodňovací hadici, nebo použít čerpadlo a vytlačit vodu na jiné místo, kde je potřeba.

Na trhu se nabízejí i mobilní klimatizace s vlastním odpařováním. Tyto modely jsou schopny odpařit všechnu, nebo většinu vody, kterou shromažďují. Vlhkosti se automaticky odstraní, nebudete se muset starat o jejich odvodnění, a pokud ano, jen příležitostně.

Budete také muset čistit filtry podle pokynů a rozmrazovat kompletně jednotku, pokud led se hromadí. Jinak většina výrobců mobilních klimatizací nabízejí  přístup "nastvte a zapomeňte".

4. Záleží Vám na hladině hlučnosti ?

Přenosné klimatizace vytvářejí šum ve vašem prostoru. Pracují na ochlazení  prostoru, a na rozdíl od klasických klimatizacích, jsou umístěny uvnitř pokoje. Jakékoliv zařízení, které vytváří proud vzduchu, bude produkovat určitou  úroveň šumu.

Pokud máte obavy o hladině hlučnosti, srovnejte si  úrovně decibelů (dB) produkované různými jednotkami při jednotlivých rychlostech.

5. Zajímá Vás energetická účinnost?

Pokud vás zajímá energetická účinnost (v zájmu životního prostředí a / nebo vaše měsíční účty za energii), pak byste se měli podívat na poměr energetickou účinnost EER.

EER vám řekne, kolik BTU vytvoří každý watt energie. Jinými slovy, jednotky s vyššími EER jsou energeticky účinější.

Zdroj: http://www.sylvane.com/tips-for-buying-airconditioner.html



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít