Autismus, znečištění ovzduší a čističky vzduchu IQAir

24.07.2013

Znečištění ovzduší v blízkosti dálnic a frekventovaných silnic je spojeno s autismem, IQAir čistička vzduchu může pomoci, uvádí oblíbený americký portál Rodale News.
Počet dětí s autismem se zvýšil o 78 procent za posledních 10 let, podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí. Jednou z hlavních příčin je environmentální znečištění ovzduší. Tyto studie vedla Rodale News k doporučení, aby kdokoli, žijící v blízkosti dálnice, nebo hlavní silnice, zvážil investici do kvalitní čističky vzduchu do domu, bytu, nebo kanceláře, jako jsou například čističky vzduchu IQAir.

Článek Rodale News cituje nedávné studie, které dávají do souvislosti znečišťující částice v ovzduší u dálnic a silnic s různými kognitivními postiženími, včetně problémů s pamětí, poškozeními mozku a se zvýšeným rizikem autismu. Toto je rostoucí problém, který již byl zahrnut v předchozích příspěvcích v IQAir zpravodajství o kvalitě ovzduší. V jedné zprávě jsme zaznamenali, že laboratorní studie na Universitě v Jižní Kalifornii propojuje (University of Southern California) ultrajemné znečišťující látky v ovzduší s poškozením mozku u myší.

Čistička vzduchu IQAir a výfukové plyny

Na základě této studie a dalších - včetně zjištění, že děti narozené ženám, které žijí ve vzdálenosti cca 300 metrů od dálnice, mají dvakrát vyšší pravděpodobnost, že budou trpět autismem. Rodale Novinky doporučuje přijmout opatření, aby se chránit před vzdušných částic z výfukových plynů. Jak na to?
"Jezdit méně autem, nebo jezdit autem při obsazení s více pasažéry, aby se snížilo znečištění ovzduší, dojíždět v méně frekventovaných hodinách, a pokud žijete v blízkosti hlavní silnice, zvážit investice do kvalitní čističky vzduchu, která neprodukuje ozón, jakými jsou například modely čističek vzduchu IQAir," říká Rodale. IQAir čističky vzduchu se ukázaly jako velmi účinné proti znečištění částicemi jemného prachu.
Kromě znečištění ovzduší z dopravy, Rodale uvádí i jiné zdroje autismu a vývojových poruch učení, jako je olovo, rtuť, dioxiny v potravinách a další zdroje. Podívejte se na celý článek zde. Rodale patří mezi světově nejdůvěryhodnějších zdroj informací o zdraví, wellness a služeb.

Zdroj: www.rodale.com



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít