Čistička vzduchu do restaurace a hospody.

13.09.2012

Nepodceňujte úroveň vnitřního znečištění ovzduší!

I když většina moderních systémů větrání má své vlastní vzduchové filtry, většinou jsou schopny filtrovat jen nejčastější formy prachu, kouře a alergenů. Navíc, větrací systém v budově nepodléhá tak častému čištění a údržbě jako čističky vzduchu. Ventilační filtry jsou pak ucpané a často se stává, že cirkulující vzduch je plný prachu, alergenů atd. Čistička vzduchu je mnohem přístupnější a snadno se udržuje.


Vedle zřejmého cigaretového kouře, zápachu z kuchyně, odpadků, úklidová chemie, smogu existuje i řada zdánlivě nepravděpodobných znečišťujících látek, které mohou být ve vzduchu přítomny. Čalounění nábytku, dřevěné obložení, koberce a stavebních a konstrukčních materiály, to vše může obsahovat nebezpečné chemikálie jako například formaldehyd. Nepovšimnuté úniky plynu jsou také dost běžné v restauracích i u jiných velkých staveb. Čistička vzduchu může snížit okolní úrovně i těchto znečišťujících látek v ovzduší aby restaurace bezpečnějším místem pro každého.

Nejzranitelnější jsou zaměstnanci, kteří dýchají znečištěný vzduch v prostoru restaurace, baru, nebo v kuchyni. Práce po celé hodiny mezi kouřem, prachem, chemikáliemi, a další škodlivinimi je prokazatelně pro zdraví nevhodná. Ti s alergiemi nebo dýchacími problémy jsou obzvláště náchylní k obtížím nebo ke zhoršení  jejich nemocí.

Vedle zaměstnanců, jsou tady zákazníci restaurací, kteří  jsou stále více a více citliví na znečištění vnitřního ovzduší. Velké množství stížností na pasivní kouření byly většinou vyřešeny pomocí členění na nekuřácké a kuřácké prostory. I přesto však úroveň znečištění vzduchu v restauraci vzduchu může působit problémy. Stejně tak jako zaměstnanci, i zákazníci trpí alergiemi na minimální množství kouře, klasickými alergiemi, nebo dýchacími obtížemi. Tyto obtíže navíc stále postihuje více a více lidí. Majitelé restaurací tedy mají pádné důvody, proř chtít investovat do čističky vzduchu v jejich zařízení pro pohodlí a zdraví svých zákazníků a zaměstnanců.

Důvody pro instalaci na čističky vzduchu v restauraci jsou zřejmé, ale majitelé, zejména malé podniky, se mohou zaleknout ceny. Kvalitní čistička vzduchu je však dostupná již od 27.000,-Kč bez DPH. Je třeba pohlídat si další kriteria, jako je výkon, hlučnost, spotřeba, zda je potřeba měnit filtry a jak provádět údržbu a čištění,  jak je zajištěn servis, jaká je záruka, možnost umístění; viz článek "Kvalitní čistička vzduchu - nezbytná součást dobré restaurace, hotelu a baru". Lepší řešení je výběr firmy, která spolu s dodáním produku jej odborně nainstaluje a umí provádět revize a servis. Vyhnete se tak zbytečným starostem.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít