Čistička vzduchu může omezit rizika pro těhotné ženy a děti

21.08.2013

Článek od IQAir, světového lídra v oblasti výroby a vývoje čističek vzduchu; IQAir Air Quality News.

Znečištěné ovzduší může mít za následek nízkou porodní hmotnost

Znečištěné ovzduší je vážnou hrozbou pro zdraví těhotných žen a jejich děti; nové studie pokročile definují spojení mezi kvalitou ovzduší, těhotenstvím a novorozenci. Znečištující částice ve vzduchu, chemikálie, plyny a jiné látky znečišťující ovzduší ovlivňují porodní váhu a mohou způsobit další zdravotní problémy matky i dítěte. Naštěstí většina (ne ale všechny) - ve vzduchu obsažených nečistot spojených se znečištěním ovzduší ve vnitřním prostředí mohou být kontrolovány pomocí vysoce kvalitní čističky vzduchu.

Studie vydaná počátkem února na University of California, San Francisco, a Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) ukazuje jasnou vazbu mezi expozicí znečišťujících částic v ovzduší a nízkou porodní hmotností. Vědci zkoumali více než 3 miliony narozených dětí po celém světě a zjistili, že čím vyšší je míra znečištění ovzduší, tím větší je pravděpodobnost, že se dítě narodí s nízkou porodní hmotností. Podle Dimes Foundation, asi jedno ze 12ti dětí narozených v USA se narodí s nízkou porodní hmotností. Děti s nízkou porodní hmotností jsou však náchylné k různým respiračním a dalším onemocněním, a je pravděpodobnější, že budou mít i jiné zdravotní problémy v pozdějším věku, včetně vysokého krevního tlaku a cukrovky.

Znečišťující pevné částice v ovzduší, plyny z laků a barev, těkavé organické látky a jiné znečišťující látky lze výrazně omezit v interiéru pomocí vysoce kvalitní čističky vzduchu. Těhotné ženy a čerstvé matky, které žijí v oblastech se zvýšenou hladinou znečištění ovzduší, nebo v blízkosti dálnice, nebo se obávají vdechování chemikálií a plynů v domácnosti by měly učinit patřičné kroky, aby ochránily sebe a své děti před nebezpečím ze vzduchu, který dýchají. Účinná čistička vzduchu v domácnosti by měla být součástí těchto kroků. čističky vzduchu IQAir pro těhotné ženy a děti

Neméně důležité je vyhnout se látkám znečišťujících ovzduší, kdykoli je to možné. Je třeba se vyvarovat znečišťujícím látkám zahrnující tabákový kouř, výpary barev a čisticích prostředků. Matky a děti, stejně jako všichni ostatní, by se měly vyhnout zbytečnému vystavení se ozónu a také čističkám vzduchu, které vytvářejí ozón, a které nesmí být nikdy použity. Prodej čističek vzduchu, které vytvářejí ozon jsou  v Kalifornii zakázány, ale povoleny v jiných státech. Výskyt ozonu je spojen s nízkou porodní hmotností u dětí, a to zejména, pokud dojde k expozici ve druhém a třetím trimestru. Těhotné ženy a čerstvé matky by se měly vyvarovat zbytečnému vystavení oxidu uhelnatého, součást znečišťěného ovzduší, které čistička vzduchu nemůže účinně odfiltrovat.

Nejúčinnější čistička vzduchu pro vnitřní prostory (interiéry) a likvidaci znečišťujících částic je série IQAir Healthpro New Edition. IQAir  a její HyperHEPA filtrační technologie odstraňuje více než 99,97% všech znečišťujících částic ze vzduchu a je také účinná proti velmi jemným částicím, které jiné čističky vzduchu nedokáží zachytit. Navíc nová edice IQAr čističek vzduchu v místnosti jsou nejtišší vysoce výkonné čističky vzduchu co kdy společnost IQAir vyrobila, což z nich dělá dobrou volbu pro interiéry, kde jsou novorozenci.  V domech, ve kterých je problém pasivního kouření, nebo výskytu chemikálií a plynů, IQAir doporučuje IQAir čističku vzduchu GC Multigas pro plyny a pokročilou chemickou filtraci.

Zdroj: tento on-line článek vám přináší IQAir Severní Amerika, Inc, se sídlem v Santa Fe Springs, IQAir Severní Amerika je členem švýcarské IQAir Group, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní čističky vzduchu a další kvalitní výrobky pro čištění vzduchu pro vnitřní prostředí po celém světě. IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace pro průmyslovou výrobu čističek vzduchu. Originál článek najdete zde.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít