Čističky vzduchu pomáhají v chladném počasí, které spolu s topnou sezónou zhoršuje astma.

08.02.2014

Astma je chronické plicní onemocnění, které postihuje čím dál více dospělých i dětí. Astma zužuje dýchací cesty, které dodávají kyslík do plic, takže se obtížnšji dýchá. Příznaky jsou vyvolány expozicí znečišťujících částic v ovzduší a dalších látek znečišťujících životní prostředí. Na rozdíl od jiných onemocnění plic, jako je bronchitida a rozedma plic, astma se vrací. Avšak astmatické záchvaty mohou způsobit dlouhodobé poškození plic, a proto musí být příznaky pod kontrolou, nebo se záchvatům zcela vyhnout.

čističky vzduchu-zima a astma

Každý rok z důvodu příznaků astmatu vedou k urgentním návštěvám buď lékaře, nemocnice, nebo pohotovostí. Statistiky ukazují, že návštěvy nemocnic ohledně astma vrcholí v chladnějších měsících, a zde jsou nejméně dva důvody, proč:

  • Změny teploty, zejména rychlé snížení teploty, má vliv na funkci plic.
  • První sezónní použití topných systémů rozvíří prach a další částice, které vyvolávají příznaky alergie a astmatu.

Chladné počasí a astma

Rychlé změny počasí, a to zejména rychlý nástup chladného počasí , jsou přímo zodpovědné za snížení funkce plic u astmatiků. Studený, suchý vzduch dráždí tkáně v plicích astmatiků, způsobují bronchospasmus. K těmto křečím, nebo zůžením dochází kolem průdušek a způsobují obtížné dýchání. Je tak často produkován nadbytek hlenu, který omezuje dýchání a způsobuje dušnost a kašel.
Kombinace cvičení a dýchání studeného vzduchu mohou vyvolat astmatické recidivy, takže cvičení venku je obtížné . V některých zimních povětrnostních podmínkách, jako je inverze, moho zvýšené hladiny ozónu dále zhoršují příznaky astmatu.

Interiérové topné systémy a astma

První použití interiérových topných systémů během podzimních a zimních měsíců může vyvolat zhoršené příznaky astmatu. Ve studii hospitalizací týkajících se astmatu v New Yorku a dalších městech se zjistilo, že pohotovstní hospitalizace v nemocnicích se zvyšují s prvními sezónními použitími vnitřního vytápění. Studie naznačují, že zvýšení hospitalizací souvisí s přítomností polétavého prachu a dalších znečišťujících látek rozvířených do vzduchu z potrubí topného systému.
Znečišťující látky nalezené uvnitř potrubí obvykle obsahují prach a znečišťující částice spolu s plísněmi, bakteriemi, pyly, roztoči , alergeny domácích zvířat a jinými nečistotami. Všechny tyto se snadno dostanou do vzduchu , když se spustí topný systém a všechny z nich jsou spouštěči astma.
Kroky které Vás ochrání před zhoršením astma v chladném počasí:

1. Podle Americké plicní asociace (ALA) v chladném počasí snižuje dýchání nosem, spíše než ústy příznaky astmatu způsobené studeným vzduchem. Zakrýt si nos nebo ústa šátkem může také pomoci .
2. Čištění vzduchového potrubí v domácnosti může pomoci snížit příznaky astmatu spouštěné znečišťujícími látkami z vnitřního topného systému. Čištění potrubí by měla být provedeno odborným servisem za použití vakua, které udržují negativní tlak vytáhnout nečistoty ven z domu během procesu čištění. Některá potrubí nejsou čistitelná, a některé z nich mohou obsahovat obložení z azbestu. US Environmental Protection Agency navrhuje konzultaci s potenciálními poskytovateli služeb, aby bylo zajištěno, že čištění potrubí je v souladu s vnitrostátními normami. Pokud jsou vaše potrubí z - nebo obložená ze sklolaminátu, poskytovatel by měl také postupovat v souladu s doporučeními ze sdružení výrobců izolací.
3. Vysoce výkonný filtrační systém pro celý dům, jako je například IQAir Perfect 16 prakticky eliminuje prach a další částice z potrubí topení. Perfect 16 obsahuje doživotní záruku čistého potrubí. Systém filtrace vzduchu také pomůže kontrolovat sezónní nečistoty ve vzduchu, které jsou spouštěče astma, jako je znečištěné ovzduší nebo kouř z krbů na dřevo. V domácnostech bez centrálního vytápění s nuceným oběhem vzduchu a chladicí systémem, může pomoci vysoce výkonná pokojová čistička vzduchu, jako je například IQAir Healthpro Plus k odstranění astma spouštěčů ze vzduchu.

Zdroj: tento on-line článek vám přináší IQAir Severní Amerika, Inc, se sídlem v Santa Fe Springs, IQAir Severní Amerika je členem švýcarskéIQAir Group, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní čističky vzduchu a další kvalitní výrobky pro čištění vzduchu pro vnitřní prostředí po celém světě. IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace pro průmyslovou výrobu čističek vzduchu. Originál článek najdete zde.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít