Špatná kvalita ovzduší přispívá ke vzniku srdečních onemocnění

29.11.2016

Špatná kvalita ovzduší přispívá ke vzniku srdečních onemocnění

Ischemická choroba srdeční je hlavní příčinou úmrtí na celém světě. Srdeční onemocnění často začíná s poškozením vnitřních stěn tepen, které vedou k srdci. Toto poškození může být způsobeno kouřením, nadbytkem cholesterolu, vysokým krevním tlakem, diabetem a z dalších, jiných příčin. Poté, kdy dojde k poškození tepen, tuky, cholesterol a další látky vytváří povlak (plak)na jejich stěnách.

Špatná kvalita ovzduší také hraje roli ve vývoji onemocnění srdce. American Heart Association (AHA) říká, že "dlouhodobé" expozice (měřeno v letech, znečišťování ovzduší zvyšuje riziko úmrtí z kardiovaskulárních příčin. Snížení expozice snižuje riziko. "Krátkodobé" expozice (měřeno v délce 24 hodin) zvyšuje riziko srdečního infarktu, mrtvice, arytmie a srdečního selhání. To platí zejména pro skupiny, jako jsou starší lidé.

čističky vzduchu pomáhají předcházet onemocněním srdce

Role jemných a ultra-jemných částic

Výzkumní pracovníci v Evropě, nedávno uvedl, že zvýšení  o 5 mikrogramů ročních hladin PM2.5 je spojeno s nárůstem  13% srdečního infarktu a anginy pectoris. PM2.5 obsahuje částice menší než 2,5 mikronů v průměru. Další studie vydané University of Michigan School of Public Health, dlouhodobé expozice PM2,5 jsou spojeny s vývojem ukazatelů aterosklerózy.

Jiný výzkum se zaměřil zejména na malé jemné částice (menších než 0,1 mikronů v průměru). Tyto ty nejmenší částice představují  90% všech částic ve vzduchu.

Výzkumní pracovníci  University of Rochester (NY) Medical Center zjistili, že diabetici vystaveni po dlouhou dobu uhlíkovým jemným částicím, měli vyšší hladiny aktivovaných krevních destiček. Tyto destičky se připojuji k plaku v krevních cévách. Studie UCLA zjistila, že ultra-jemné částice blokují protizánětlivé vlastnosti HDL cholesterolu a jeho schopnost bojovat se záněty související s aterosklerózou.

Význam filtrování jemných částic

S ohledem na zvláštní úlohu jemných částic v rozvoji onemocnění srdce, IQAir doporučuje v místnostech čištění vzduchu, které je účinné vůči těmto malým částicím.

Bohužel, obyčejné HEPA čističe vzduchu jsou testovány pouze na 0,3 mikronu nebo větší. Avšak HyperHEPA® filtrace IQAir, je testován a certifikován pro filtrování jemných částic až do velikosti 0.003 mikronů v průměru, nejmenších částic, které existují.

Zatímco filtrace vzduchu může zlepšit ovzduší kvality vnitřního ovzduší, snížení znečištění ovzduší venku by mělo být prioritou pro každého. Snížení znečištění ovzduší může zachránit životy a snížit srdeční choroby. Přečtěte si více o znečišťování ovzduší a také, co vy sami můžete udělat, aby jste pomohli ; navštivte webové stránky Americké plicní asociace (http://www.lung.org/healthy-air/~~HEAD=dobj).

Tuto online publikace vám přináší The IQAir Group, která vyvíjí inovativní řešení čištění ovzduší vnitřního prostředí po celém světě. IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít