Toxické látky ve vzduchu

24.02.2017

Dýchání je to, co nás drží při životě. Dýcháme okolní vzduch a za den jsme ho schopni vydýchat až 15 kg. Věděli jste to? Představte si, z čeho je okolní vzduch složen.

Nejenže obsahuje kyslík, oxid uhličitý, dusík, ale také mnoho škodlivých látek z výfukových plynů, cigaretového kouře, nejrůznější výpary z plastů a barviv, a to vše se nejen dechem, ale i vaší pokožkou, dostává do vašeho těla, jelikož i póry vstřebávají okolní vzduch.

Nejčastější toxické látky ve vzduchu.

Trichlorethylen je používán jako průmyslové rozpouštědlo. Tuto látku najdete v barvách, lacích, lepidlech či odlakovačích. Pokud se této látky příliš nadýchnete, mohou vás provázet závratě, bolesti hlavy, nevolnost, zvracení, ospalost či dokonce stav bezvědomí.

Ultra-jemné částice z výfukových plynů

Formaldehyd můžete nelézt v produktech vyrobených z papíru jako jsou pytlíky, voskované papíry či odličovací ubrousky. Obsažen je také v dřevotřísce, překližkách a syntetických tkaninách. Tato látka, pokud ji často dýcháte, způsobuje problémy s nosní sliznicí, průduškami a plícemi. Vyvolává také bolesti hlavy, astma a zánět kůže. Formaldehyd je prokázaným karcinogenem.

Benzen je další toxickou látkou, s kterou se v běžném životě setkáváme. Je obsažen ve výfukových plynech, cigaretovém kouři, plastech, syntetických tkaninách, barvivech, lepidlech a pesticidech. Způsobuje podráždění očí, závratě, bolesti hlavy, ospalost a zmatenost. Benzen je také karcinogenem, který je spojen především s leukémií a rakovinou plic.

Amoniak je látkou, s kterou se též setkáváme každý den. Tato látka je obsažena v čistících prostředcích na sklo, porcelán či ocel. Často je též přidáván do hnojiv. Pokud se dostanete do delšího kontaktu s amoniakem, může dojít k podráždění očí, kašli či bolestem v krku.

Čističky vzduchu mohou pomoci ochránit zdraví každého ve vaší domácnosti. Avšak zakoupení nesprávné čističky vzduchu není pouze plýtvání penězi, ale zároveň nemáte žádnou ochranu vašeho zdraví.

Obyčejné HEPA čističe vzduchu mohou zastavit některé ze vzdušných nečistot, které dýcháte. U IQAir čističek vzduchu máte jistotu, že odfiltrují i drobné jemné částice, které jsou nejškodlivější ze všech.

Jemné částice představují 90% veškerého znečištění vzduchu, který dýcháte a mohou obsahovat prach, alergeny, viry, plísně, nebo dokonce cigaretový kouř. Bohužel, běžné HEPA čističe vzduchu jsou testovány pouze do velikosti částic 0,3 mikronu nebo větší.

Naopak, IQAir HyperHEPA® filtrace je testována a certifikována pro filtrování jemných částic až do velikosti 0.003 mikronů - nejmenší částice, které existují - s garantovanou účinností více než 99,5 procenta.





Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít