Vědci potvrzují, že sezóna alergií je stále delší a závažnější.

07.03.2018

Používáte čističku vzduchu v ložnici častěji.  Udržujete okna zavřená a vyhýbáte se známým spouštěčům jarních alergií kdykoli a kdekoli.  Kýchání ale stejně začne během několika dní, jakmile opustíte dům.

Přemýšlíte: "Zdá se mi to, nebo jsou moje alergie skutečně spouštěny dřív a každým rokem se zhoršují?" Odpověď je přesně to, co vaše dutiny a plíce už říkají - sezóna alergií se stává delší a intenzivnější každým rokem. Podle odborníků se pozdní zimní srážky a brzké teplé teploty spojily, aby zahájily jarní alergie asi o dva týdny dříve než obvykle.

Vědci z Harvard Medical School zjistili, že produkce pylů roste, a to především v důsledku dřívějšího jarního počasí způsobené globálním oteplováním.

Čistička vzduchu IQAir číslo jedna pro alergiky a astmatiky

Nejnovější výzkum alergické sezóny

Studie ukazují, že v posledních 10-15 letech se pylová sezóna prodloužila, říká výzkumník alergie Leonard Bielory z Rutgers University. Počty pylů jsou také na vzestupu.  Bielory předpovídá, že průměrný počet pylu v roce 2040 bude 21,735 zrn pylů na metr krychlový, oproti 8,455 v roce 2000. To je nárůst o 156%. Další vědci, včetně těch z Národní akademie věd, souhlasí.

Americká plicní asociace v Kalifornii uvádí, že atmosféra oteplování způsobuje také zvýšené hladiny ozonu v atmosféře, více smogu a více částic ve vzduchu. Když se špatná kvalita vzduchu a vyšší počet pylu překrývají, příznaky alergiků se spouštějí v "dokonalé bouři" pylů a znečištění.

Používat čističky vzduchu, sledovat hladiny pylu a ozonu

Pyly ze stromů a travních porostů jsou na jaře hlavními sezónními alergiemi. Všechny typy pylů se stávají vzdušnými částicemi, takže kvalitní čistička vzduchu je účinným nástrojem při sezónních alergiích.

Účinnost čističky vzduchu je do značné míry závislá na efektivitě filtrů a průtoku vzduchu. Řada čističek vzduchu IQAir HealthPro je uznávána jako čističky vzduchu č. 1 pro boj s alergiemi a astmatem.  Jejich účinnost a průtok  vzduchu jsou bezkonkurenční. Jsou také jedinými čističkami vzduchu, které se osvědčily jako účinné proti drobným ultra-jemným částicím, které představují 90% všech znečišťujících látek ve vzduchu.

Pacienti trpící alergií by si měli denně hlídat hladiny pylů během alergických sezón a také pozorně sledovat hladiny ozonu, zvláště když se hladiny ozónu a pylu zvedají dohromady.

Zdroj: www.iqair.com
Autor: IQAir Group


Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít