IQAir čistička vzduchu – v čem se liší ?

15.03.2016

Prokazatelně zachytí i ty nejmenší, nejvíce škodlivé částice.

Vzhledem ke své extrémně malé velikosti pronikají ultrajemné částice až do nejzazších koutků plic; do plicních sklípků. I v případech, kdy tyto částice nejsou samy o sobě toxické, mohou zde vyvolat oxidační stres, který způsobuje zánět a další zdravotní problémy.

Oproti větším částicím však nemusí být ultrajemné částice vůbec v plicích zadrženy: velmi dobře přecházejí do epitelárních buněk a přes ně do krve, případně do dalších mezibuněčných tekutin. Zde mohou vyvolávat imunitní reakce nebo zvýšenou koagulaci krve a tím vznik krevních sraženin, které představují riziko vzniku srdečního infarktu a mozkové mrtvice.

Zdroj ultrajemných částic-spalování

Bylo zjištěno, že k ultrajemným částicím jsou zvláště citliví starší lidé nebo osoby se srdečním onemocněním či s cukrovkou.

První výzkumy dále naznačují, že tyto částice mohou nepříznivě ovlivňovat zejména oběhovou soustavu (srdce, játra a další) a že mohou mít odlišné a někdy i závažnější účinky na lidské zdraví, než větší částice.

Čističky vzduchu mohou pomoci ochránit zdraví každého ve vaší domácnosti. Avšak zakoupení nesprávné čističky vzduchu není pouze plýtvání penězi, ale zároveň nemáte žádnou ochranu vašeho zdraví.

Obyčejné HEPA čističe vzduchu mohou zastavit některé ze vzdušných nečistot, které dýcháte. U IQAir čističek vzduchu máte jistotu, že odfiltrují i drobné jemné částice, které jsou nejškodlivější ze všech.

Jemné částice představují 90% veškerého znečištění vzduchu, který dýcháte a mohou obsahovat prach, alergeny, viry, plísně, nebo dokonce cigaretový kouř. Bohužel, běžné HEPA čističe vzduchu jsou testovány pouze do velikosti částic 0,3 mikronu nebo větší.

Naopak, IQAir HyperHEPA® filtrace je testována a certifikována pro filtrování jemných částic až do velikosti 0.003 mikronů - nejmenší částice, které existují - s garantovanou účinností více než 99,5 procenta.

Jaký to má smysl vlastnit čističky vzduchu, pokud se nemůžete ochránit proti nejškodlivějším znečišťujícím částicím ze všech?



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít