Klinické studie: Vliv IQAir čističky vzduchu na astmatické děti senzitivních na pet alergeny

27.06.2013

Poznámky INCEN AG, švýcarského výrobce čističek vzduchu IQAir:

Tato klinická studie ukazuje pozoruhodné výsledky. Nejen, že bylo prokázáno, že využívání čističek vzduchu IQAir a jejich HyperHEPA systémů filtrace by mohly zastavit zhoršování alergických příznaků, ale že může také vést k jejim snížením. Co je obzvláště důležité, IQAir čističky vzduchu dosahují tohoto výsledku bez krátkodobých i dlouhodobých vedlejších účinků, které jsou často pozorovány u léků na alergie. Tato klinická studie podporuje také výsledky testovací agentury nezávislého německého spotřebitele Stiftung Warentest, které doporučilo IQAir jako nejlepší čističku vzduchu pro respirační alergie.

Některé další analýzy krevních testů (ECP) od norské části studie Ústavu pro astma, alergie a chronické plicní onemocnění, Dětské kliniky Národní nemocnice se prokázalo, že u pacientů s aktivními filtry měla lepší výsledky než ECP u pacientů s placebo filtry. Vzhledem k tomu, ECP je přesná metoda hodnocení aktivity nemoci u alergiků, toto zjištění je velmi důležité, neboť ukazuje pozitivní účinek IQAir.

Náš zvláštní dík patří německým a norským vědcům  a všem pacientům za jejich cenný přínos tomuto obsáhlému a komplexnímu jeden rok trvajícímu klinickému hodnocení.

čistička_vzduchu_IQAir_HealthPro 250čistička_vzduchu_IQAir_HealthPro 250

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Název studie:

Klinické účinky vysoce výkonných čističek vzduchu a speciální potahy matrací v domech u astmatických dětí a dospívajících citlivých na alergeny koček nebo psů.

Zpráva německé studie alergenů v interiérech jako opatření terciární prevence.

Susanne Lau, Charité Campus Virchow, Klinik fuer Paediatrie m. S. Pneumologie und Immunologie, Berlín, Německo

Všeobecné informace

Expozice a citlivost na alergeny domácích zvířat je spojena s alergickým astmatem v dětství. Vyvarování se domácích alergenů u těchto pacientů je první linii léčby vedle farmakoterapie. Zatímco primární prevence se rozumí zabránění rozvoje přecitlivělosti a alergického onemocnění, sekundární prevencí se rozumí vývoj alergického onemocnění dýchacích cest, pokud se dráždění již nastalo. Terciární prevence znamená zamezení zhoršení probíhajícího alergického onemocnění a zamezení chronizace stavu a zhoršení zánětlivého procesu.

Nejdůležitějšími zdroji vnitřních domácích alergenů jsou alergeny psů a koček. Velké procento pet alergenů - alergenů domácích zvířat zůstávají  ve vzduchu vzhledem k jejich malé velikosti, jednoduché čistící postupy jako je utírání, vysávání podlah a povrchů postelí a nábytku nestačí účinně snížit expozici alergenů u pacientů doma. Protichůdné údaje byly informoval o klinickém prospěchu čističe vzduchu jsou umístěné v domovech pacientů. Certifikované systémy HEPA filtr (vysoce účinný zatčení částic) je známo, že odebrat 99,97% vzdušných alergenů v filtrovaným vzduchem.
Aby bylo možné zhodnotit klinický účinek IQAir čističky vzduchu (INCEN AG, Švýcarsko) byla provedena studie vyšetřující bronchiální hypervnímavost (BHR) u 31 dětských astmatiků během 1 roku.

Metody:

V kontrolované studii bylo zahrnuto 35 dětí s astmatem (ve věku 6-17 let) se senzibilizací na alergeny koček a/nebo psů, pro studii účinků HEPA čističek vzduchu (IQAir, INCEN AG, Goldach, Švýcarsko), umístěné v obývacích pokojích a v ložnicích spolu s protialergeními matracemi se speciálními potahy (Dr. Beckmann, Německo) a srovnávány s účinky s placebo filtry a matracemi. 31 pacientů dokončilo šetření, 60% rodin si ponechalo domácí mazlíčky. Všechny domy ukázaly velkou expozici alergenů (Fel d1 z kočky, nebo Can f1 od psa) vyšší než 500 ng / g z prachu kobercePacienti byly přiděleny do 4 skupin.
U všech pacientů bylo zjištěno počáteční FEV1 nad 60%. V den 0, po 6 a 12 měsících byly provedeny plicní funkční testy a testy za studena, bylo zjištěno sérum ECP (eozinofilní kationický protein) a specifické sérum IgE inhalačních alergenů (bříza, trávy, pyl, domácí prach roztoče Dermatophagoides pteronyssinus, kočka, pes, Cladosporium herbarum, pelyněk) a odebrány vzorky prachu z matrací a koberce. Hlavní pet alergeny (Fel d1 a Can f1) byly měřeny ve filtrech a v sypkých vzorcích prachu. Klinické příznaky výsledky byly sledovány při každé návštěvě, spotřeba léků byla zaznamenána měsíčně.

Výsledky:

Po 6 až 12 měsíců, je celkový dopad zlepšení FEV1 ve všech 4 skupinách (p menší než 0,01) v rámci účasti na studii. Nedošlo k významné změně eozinofilů kationického proteinu (ECP) hodnot a použití léků, nicméně, v aktivní skupině se objevil trend poklesu symptonů ucpaného nosu a nočních symptomů (kašel a dušnost) (p menší než 0,05 ).
V aktivní skupině s čističkami vzduchuHEPA filtry, FEV1 klesala v průběhu sledovaného období, což znamená, že klesala bronchiální hypercitlivost v důsledku snížení alergenů u pacientů doma. Ve skupině s čističkami vzduchu s placebo filtrem došlo k mírnému, ale nevýznamného zvýšení bronchiální hypercitlivosti v průběhu sledovaného období. Obložení matracemi nedosáhlo žádného dodatečného přínosu pro pacienty.
Zatímco u placebo filtrů levných čističek vzduchu nebylo zjištěno zadržení alergenů, u aktivních filtrů bylo zjištěno, že obsahují velmi vysoké koncentrace Fel d1 a Can f1. U aktivních funkčních HEPA filtrů je zřejmé, že jsou schopny odstranit ze vzduchu velké množství alergenů domácích mazlíčků.

Závěr:

IQAir čističky vzduchu s HEPA filtry jsou schopny zadržet značné množství vzdušných alergenů domácích zvířat - psů a/nebo koček. Pacienti s aktivními čističkami vzduchu vykázali mírné snížení BHR po 6 a 12 měsících, zatímco kontrolní skupina vykazovala mírný nárůst BHR.IQAir čističky vzduchu mohou být užitečným protialergením opatřením u citlivých astmatických pacientů.

Zdroj: Zpráva německé studie alergenů v interiérech jako opatření terciární prevence.

Susanne Lau, Charité Campus Virchow, Klinik fuer Paediatrie m. S. Pneumologie und Immunologie, Berlín, Německo


Čistička vzduchu IQAir_4


Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít