IQAir instaluje čističky vzduchu do škol

09.08.2013

Po úspěšném předváděcím projektu vysoce výkonných čističek vzduchu v oblastech Los Angeles a Long Beach, vedení řízení kvality ovzduší okresu South Coast uzavřel se společností IQAir smlouvu na instalaci a údržbu vysoce výkonných čističek vzduchu pro filtraci vzduchu pro více než 40 škol v silně industrializovaných částích Long Beach.

"Nyní víme, že tyto čističky vzduchu mohou být účinné ke snížení vystavení znečišťujících částic u dětí ve třídě," řekl William A. Burke, Ed.D., předseda správní rady AQMD. "Tento projekt pomůže snížit zdravotní následky, kterými trpí děti ve školním i předškolním věku tam, kde je vysoká úroveň znečišťujících částic ve venkovním ovzduší."

Finanční prostředky na projekt pochází z města Los Angeles a z komunitních skupin, které mají za cíl zmírnit dopady na životní prostředí z expanzivního projektu terminálu v přístavu v Los Angeles. Na základě svých zkušeností s podobnými projekty pro filtraci vzduchu, město Los Angeles a komunitní skupiny požádaly AQMD implementovat a spravovat projekt.čističky vzduchu IQAir do škol
Schválený projekt poskytne finanční prostředky na instalaci vysoce účinných a kvalitních čističek vzduchu pro asi 47 škol v oblasti Wilmington, která je silně ovlivněna činnostmi souvisejícími s přístavem. Jakmile se čističky vzduchu instalují v oblasti Wilmingtonu, mohly by být další dodatečné čističky vzduchu instalovány ve školách ve čtvrti San Pedro, budou-li k dispozici finanční prostředky.

Typ čističek vzduchu, které mají být instalovány v jednotlivých školách se bude lišit v závislosti na stávajícím systému HVAC v jednotlivých školách. Financování poskytuje také náhradní filtry a potřebné systémové kontroly a opravy po dobu pěti let.
AQMD provedla pilotní studie systémů čištění vzduchu ve třídách na třech základních školách, které se nacházejí v blízkosti rafinérií, jiných průmyslovch provozů a dálnic v oblastech Carson a Long Beach. Pilotní studie testovala účinnost různých zařízení pro filtraci vzduchu na odstraňování znečišťujících látek z vnitřního prostředí. Výsledky ukázaly, nízkonákladové filtry HVAC s vysokou účinností dokáží odstranit z vnitřního prostředí tříd ve školách až 90 procent jemných částic a částic z motorových vozidel.
Po úspěšné pilotní studii schválila AQMD 1125000 dolarů pro vysoce účinné zařízení pro filtraci vzduchu na školách v Long Beach a Los Angeles z pokutového vyrovnání z nedaleké ropné rafinérie Valero. K dnešnímu dni obdržely čističky vzduchu šest škol.
Kromě projektu Wilmington získají čističky vzduchu další čtyři školy a jedno komunitní centrum v San Bernardinu a sedm škol v oblasti Boyle Heights financované UNOCAL Reformulated Gasoline Settlement Fund. AQMD bude úzce spolupracovat s oběma komunitami a poskytovat technickou pomoc při realizaci projektu. 
AQMD je agentura pro kontrolu ovzduší v oblasti Orange County, Kalifornie, a hlavní části Los Angeles, San Bernardino a kraje Riverside v jižní Kalifornii.
(Poznámka:. Tato zpráva je z AQMD tiskové zprávy, Chcete-li zobrazit celý článek, klikněte zde)



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít