Vyhněte se alergiím kontrolou životního prostředí

04.10.2016

Alergie je reakce imunitního systému organismu na alergen, což je látka, která je za normálních okolností neškodná. Tělo reaguje na alergeny tím, že produkuje histaminy - chemické látky, které způsobují otok nosních dutin, dýchacích cest, reakcí kůže a dokonce problémy i ve střevním traktu.

Kontrola prostředí, ve kterém v daném okamžiku působí všechny alergeny, dráždivé látky  a jiné stimulátory imunitního systému je klíčem ke zvládnutí zánětlivé zátěže.

Alergeny a jiné dráždivé látky by měly být kontrolovány dříve, než přijdou do styku s vámi, jinak se hladina zánětu vašeho těla se zvýší a bude docházet alergickým příznakům.

Existují tři základní způsoby, kterými alergeny přicházejí do styku s tělem a vyvolávají reakci.

Požití: Potravinové alergie jsou obzvláště časté u dětí. Symptomy se mohou pohybovat od mírných až závažných nebo dokonce život ohrožující.

Kontakt: Alergen, jako je mýdlo nebo detergenty přichází do styku s pokožkou.  Ačkoli je obtěžující, kontaktní alergie jsou zřídka závažné.

Vdechnutí: Toto je zdaleka nejčastějším typem alergie, a je způsobena vdechováním alergenu.

Čistička vzduchu odstraní ultra jemné částice ze vzduchuNejběžnější vzdušné alergeny jsou:

Pyl: pyl se skládá z mikroskopických zrnek uvolněných z částí rostliny nebo květiny stromů, plevelů a trav.

Roztoče v prachu: Roztoč je drobný hmyz, který žijev domácím prachu. Ty se běžně vyskytují v lůžkovinách, nábytku a koberci.

Plísně: rostou nejlépe v teplých a vlhkých podmínkách.

Alergeny z domácích zvířat: Pet alergeny jsou tvořeny z drobných částic kůže, které jsou rozšiřovány domácími zvířaty, jako jsou psi, kočky a další domácí zvířata.

Alergie ze vzdušných látek

Alergické reakce z látek obsažených ve vzduchu se může pohybovat od mírné až těžké, v závislosti na osobě, a na typu alergenu vyvolání reakce. Jeden z nejčastějších alergií je senná rýma, také známé jako alergické rýmy, která se dotýká jednoho z deseti lidí. Mezi příznaky alergické rýmy patří otok a podráždění sliznice v nose. Alergické reakce mohou také zahrnovat kýchání, svědění nosu, očí nebo úst, a vodnaté, červené nebo oteklé oči.

Zánět vedlejších nosních dutin, které často doprovází rýma, ovlivňuje dutiny kolem nosních dutin a může způsobit vytvoření hlenu. Pokud se zánět vedlejších nosních dutin stává těžkým, pak může být dýchání nosem obtížné.

Kroky, které pomáhají řídit ve vzduchu obsažených alergeny

Můžete zlepšit kontrolu nad alergiemi tím, že uskutečníte kroky ke snížení alergenů obsažených ve vzduchu ve vaší domácnosti.

Zde je několik návrhů:

  • Máte-li domácí zvířata, držte je venku co možná nejvíce. Pokud trpíte alergiemi, soužití s domácím zvířetem vyžaduje zvláštní péči. Co byste měli minimálně udělat, držet je mimo ložnici, postel a čalouněný nábytek.
  • Zvažte nahrazení koberce tvrdou podlahou. Dřevěné podlahy nebo omyvatelné koberce mohou být pro alergiky vhodnější. Pokud se rozhodnete zachovat koberce, investujte do vysoce kvalitního HEPA vysavače.
  • Nikdy nedovolte kouření v uzavřených prostorách. Pasivní kouření obsahuje více než 7000 chemikálií, včetně stovek toxinů. Kromě všeho ostatního , tabákový kouř také dráždí nosní cesty a může alergie zhoršit.
  • Použijte vysoce výkonné čističky vzduchu k odstranění alergenů ze vzduchu. Americká plicní asociace doporučuje vysoce výkonnou mechanickou filtraci vzduchu, jako je například IQAir série HealthPro, která pomáhá kontrolovat alergie tím, že odstraní alergeny ze vzduchu. Je důležité zvolit nejvyšší výkon čističky vzduchu, jak jen je to možné - který je účinný proti jemným, nejmenším částicím, které jsou právě ty nejškodlivější. Je také důležité vybrat si čističku vzduchu, která je dostatečně silná, aby účinně pokryla prostor, ve kterém žijete.

Zdroj: www.iqair.com; tuto online publikaci vám přináší The IQAir Group, která vyvíjí inovativní řešení kvality ovzduší pro vnitřní prostředí po celém světě; IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace pro průmyslovou výrobu čističek vzduchu



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít