6 častých mýtů o pet alergiích

20.04.2015

Podle společnosti The Humane Society, 62% amerických domácností má alespoň jednoho domácího mazlíčka. Přesto podle odhadů 31 milionů Američanů jsou alergičtí na zvířata, včetně až 30%ti těch, kteří mají astma. U těchto lidí se objevuje kýchání, rýma a jiné alergické příznaky vždy, když jsou ve společnosti vystaveni běžných domácími zvířaty.

Tyto informace pomáhají pochopit, jak domácí zvířata mohou vyvolat alergie a jaké kroky mohou pomoci ochránit. Níže jsou uvedeno 6 častých mylných představ o pet alergiích. Se znalostí takových mýtů, můžete podniknout takové kroky, abyste mohli vést pohodlný život s domácími mazlíčky.

pet alergie mýtyMýtus 1: Je to jen srst domácího zvířete-zvláště chlupy kočky, které způsobují propuknutí alergie.

Není to pravda. Srst domácích zvířat způsobuje alergie, protože obsahuje sliny nebo jiné proteiny zvířat. Alergické reakce na domácí zvířata jsou skutečně způsobeny bílkovinami obsažené ve chlupech domácích zvířat, jako jsou mikroskopické vločky pokožky, sliny nebo moč. Hyperaktivní imunitní systém u pacientů s alergiemi útočí na tyto jinak neškodné látky.

Zvířata s hustší srstí vytváří další alergeny, jako je PET chlupy a prach, podle American plicní asociace (ALA). Pokud máte domácího mazlíčka, nejen, že potřebujete pečlivě zvládnout odstranění zvířecích chlupů, je také nutné důkladně vyčistit prach v domácnosti, protože může obsahovat chlupy domácích zvířat, které mohou vyvolat alergické reakce.

Mýtus 2: Trvalé působení zvířat nakonec povede k menší citlivosti na ně.

Není to pravda a v některých případech je tomu právě naopak. Pokud máte potvrzenou alergii na zvířata, ať už jste dítě, nebo dospělý, obvykle se toto nezlepší přes zvyšující se expozici. Ve skutečnosti se to může zhoršit. Tyto informace potvrzuje i Australoasijská společnost klinické imunologie a alergologie.

Avšak studie potvrdily, že expozice koček, psů a jiných zvířat v raném dětství, může snížit riziko vzniku alergické reakce později v životě. V jedné studii 8000 dětí, vědci zjistili, že děti, které byly neustále vystaveny zvířatům ve stáří jednoho roku, měly o 67% menší pravděpodobnost, že se u nich rozvine alergické astma.

Mýtus 3: Pokud si vyberete správné plemeno psa / kočky / etc, nebudete mít problémy s alergií.

Není pravda. Všechny kočičí nebo psí plemena produkují alergeny. Nicméně, některá plemena jsou považovány za lepší pro alergiky, než jiná. Typicky nejlepší plemena jsou ty, které mají méně srsti a / nebo se nejvíce koupou. Také menší psi produkují méně slin, než větší psi. American Kennel Club doporučuje plemena, které produkují nejmenší alergeny pro alergiky. Mezi ně patří pudlíci, teriéři, kníračů, bišonci a další.

Mýtus 4: Malá zvířata nejsou problém pro alergie.

Špatně. V souladu s US Environmental Protection Agency křečci, morčata, ptáci a další teplokrevní savci mohou také vyvolat astma a alergii u lidí s alergií na zvířecí srst. Ptáci jsou také velkým problémem pro mnoho alergiků, protože ptáci uvolňují alergeny v ovzduší prostřednictvím činností, jako je například čištění peří, mávání křídly a létání. Pokud jste alergičtí na zvířata, ale přesto chcete domácího mazlíčka, zvažte zvířata bez alergenů jako ryba, želva nebo jiné plazy.

Mýtus 5: Mimo domov byste neměli mít problémy s alergiemi na domácí zvířata.

Ne nutně. Vzhledem k jejich mikroskopické velikosti a zubatému tvaru alergenů se snadno drží na oděvech a jiných textiliích a jsou přenášeny na jiná místa. Zvířecí srst - v dostatečné úrovni, aby se mohla spustit alergie - lze nalézt na mnoha veřejných místech, jako jsou na pracoviště, učebny a nemocnice. Ti, kteří mají těžké alergie by se také měli vyhýbat domovům rodiny a přátel, kteří mají doma domácí zvířata, které dráždí jejich alergie.

Mýtus 6: čistička vzduchu vám pomůže s alergiemi.

Záleží na čističce vzduchu. Pouze vysoce výkonné čističky vzduchu mohou pomoci. Někteří trpící alergií hlásí, že malé, nekvalitní čističky vzduchu udělají malý nebo vůbec žádný rozdíl. Nicméně, mnoho alergiků uvádí, že jejich IQAir čistička vzduchu v kombinaci s vylepšenými metodami čištění sníží nebo zcela eliminují jejich alergické reakce na domácí zvířata v jejich domovech.

Pro více informací o tom, jak se čistí alergeny domácích zvířat nebo přijmout jiná opatření, aby získali kontrolu nad pet alergeny, naleznete na internetových stránkách agentury pro ochranu životního prostředí v USA na www.epa.gov/asthma/pets.html.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít