Rozpoznejte alergii vašeho domácího mazlíčka

20.05.2015

Domácí zvířata mohou trpět celý život alergiemi, které se nikdy nediagnostikují , natož pak aby se léčily. Ve skutečnosti jsou alergické symptomy jsou jedním z nejčastějších příčin, proč chodíme k veterinárnímu lékaři. Domácí zvířata trpí řadou stejných alergií, které mají vliv i na člověka, i když jejich příznaky jsou často odlišné.

Domácí  zvířata nám nemohou říci, kdy trpí alergiemi, proto je důležité pro majitele domácích mazlíčků rozpoznat všeobecné příznaky alergie. Tyto příznaky mohou obsahovat:

  • Kýchání, kašel nebo dušnost
  • Škrábání, olizování nebo žvýkání kůže
  • výtok z očí
  • Svědivá záda nebo ocas (často příznakem bleších alergií)
  • Zvracení, svědivé uši, chrápání

pets alergie

Veterináři mohou často určit přesnou příčinu alergií domácího mazlíčka s testy na alergie. Mnoho alergenů, jako jsou plísně či trus z roztočů ovlivňují zvířata jinak, než jak ovlivňují člověka. Například, inhalační alergeny obvykle způsobují výtok z očí, výtok z nosu nebo kýchání u lidí, zatímco u domácích zvířat tytéž alergeny obvykle způsobují svědění kůže.

Co způsobuje alergie na domácí zvířata

U psů, koček a dalších domácích mazlíčků se mohou vyvinout příznaky alergie, pokud jejich imunitní systém reaguje na běžné látky známé jako alergeny. Existují tři hlavní způsoby, při kterých pets přicházejí do styku s těmito alergeny:

Vdechování. Mnoho ze stejných vzdušných alergenů, které mají vliv na člověka také ovlivňují domácí zvířata, včetně pylu, prachu a plísní.

Trávení. Potravinové alergie u domácích zvířat často zahrnují reakce na sóji, pšenice, droždí, nebo jiné přísady ani konzervační látky v jejich jídle.

Při styku s kůží. Mnoho domácích zvířat reagují na sliny od blech. K ostatním kontaktním alergenům patří trávy, chemické látky a pesticidy v domácnosti.

Co můžete udělat:

Preventivní opatření je nejlepší strategie při získání kontroly nad alergiemi vašeho domácího mazlíčka.  Několika jednoduchými kroky můžete pomoci ochránit vašeho pet před zbytečnou expozicí alergenů, které vyvolávají symptomy. Zde je několik tipů:

Navštivte svého veterinárního lékaře. Váš veterinář bude mít kompletní historii, provede vyšetření vašeho pet a pomůže určit příčinu alergie. Váš veterinář může také předepsat léky, provést krevní testy a pomoci určit potravinové spouštěče.

Proveďte kroky na ochranu vašeho domácího mazlíčka od blech. Doma zahajte ovládací bleší program a pečlivě zkontrolujte  venkovní domácí zvířata,, protože mohou přinést blechy dovnitř a přenést blechy na ostatní domácí mazlíčky.

Odstraňte spouštěče v ovzduší. Vysoce výkonná čistička vzduchu, jako je například IQAir Healthpro Plus odstraní inhalovatelné částice všech velikostí, a také kouř nebo chemikálie ve vzduchu. To je velký rozdíl pro zdraví vašeho domácího mazlíčka, stejně tak i pro Vás.

Pravidelně myjte vašeho domácího mazlíčka. Koupání vašeho domácího mazlíčka jednou nebo dvakrát za týden může zmírnit svědění a odstranit některé z alergenů z kůže vašeho pet. Ale nezapomeňte, že časté koupání může také vysušit kůži vašeho domácího mazlíčka.. Informujte se u svého veterináře.

Pro více informací o tom, jak rozpoznat a zabránit alergických příznaků vašeho domácího mazlíčka, navštivte www.aspca.org

 



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít