Jak bojovat proti podzimním alergiím

25.09.2014

alergie čističky vzduchuPokud máme na mysli období alergií, míníme tím obvykle jaro a začátek léta. Ale bohužel, je tu i další. Pro některé z nás, čas chladnějšího podzimu přináší nejhorší alergie vůbec. Pokud se však lépe informujeme o těchto sezónních spouštěčích alergií, a co s nimi, můžeme se bránit a udržet alergie pod kontrolou i na podzim.

Podzim-roztoči, plísně

Roztoči jsou příčinou podzimních alergií. Tento mikroskopický hmyz, kterému se daří v letních měsících, požírá šupiny kůže. Až 20 milionů Američanů jsou alergičtí na proteiny nalezených v tělech a výkalech roztočů. A když zapnete první chladné podzimní ráno topení, tento odpad se rozfouká po celém domě, což způsobuje vznik alergií. Studie Americké plicní společnosti potvrzují , že náhlé hospitalizace z důvodů astma se zvyšují s prvním sezónním použitím vnitřního vytápění.

Pak je tu plíseň. Vzhledem k tomu, že se počasí otočí na chladný a vlhký podzim, venku se vytvoří spóry plísní ve spadaném listí, na zahradě, kompostu a v odpadu. Spóry jsou malé, lehké a snadno se vdechnou  do plic. Spóry plísní jsou silný alergen, který může způsobit, že imunitní systém přehnaně reaguje, což má za následek kašel, omezené dýchání a další příznaky astmatu.

Prevence je důležitá

Tím, že provedete několik jednoduchých kroků, které připraví Váš domov a rodinu na  zvýšený výskyt podzimních alergenů, můžete pomoci snížit jejich účinek a užít si tak příjemnější podzim.

Důkladně ukliďte svou domácnost, stejně jak to děláte na jaře. To znamená nejlépe použít  HEPA vysavač na všechny koberce, koberce a závěsy.

Venku zameťte a shrabte spadané listí a jiné neživé vegetace a nenechávejte hromádky ležící na chodníku či trávníku. Pravidelně čistěte okapy a kompostovací koše. Je vhodné mít na sobě protiallergenní masku, jako je respirátor N95, který filtruje pyl a plísně, zatímco děláte práce na zahradě Jasné ochranné brýle vám také pomohou.

Sledujte úrovně pylu a plísní ve vaší oblasti. Ve dnech, kdy jsou vysoké, zůstaňte doma jak to jde  a mějte okna a dveře zavřená.

Máte-li domácí zvířata, které žijí uvnitř i venku, koupejte je a pravidelně otírejte srst kvůli odstranění pylu a plísně.

Pyl a plísně se lepí na oblečení, kůži a vlasy, a tak je odstraňte z bund a bot před vstupem do domu a převlečte se do čistých šatů jakmile jste uvnitř. Koupejte se nebo sprchujte před spaním každý večer, aby se tyto nedostaly na prostěradla a polštáře.

Zdroj: tento on-line článek vám přináší IQAir Severní Amerika, Inc, se sídlem v Santa Fe Springs, IQAir Severní Amerika je členem švýcarskéIQAir Group, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní čističky vzduchu a další kvalitní výrobky pro čištění vzduchu pro vnitřní prostředí po celém světě. IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace pro průmyslovou výrobu čističek vzduchu. Originál článek najdete zde.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít