Znečištění ovzduší výfukovými plyny u silnic souvisí s poškozením mozku

24.07.2013

Článek od IQAir, světového lídra v oblasti čističek vzduchu; IQAir Air Quality News.

Ultra-jemné znečišťující částice v ovzduší okolo silnic a dálnic způsobuje poškození mozku u myší, uvádí nová studie. Studie má velký dopad na řízení kvality ovzduší ve školách poblíž silnic a dálnic. Studie byla publikována v aktuálním čísle časopisu Environmental Health Perspectives. Výzkum byl proveden na University of Southern California (USC).

Vedoucí autor studie řekl, že i drobné znečišťující částečky v ovzduší, které jsou příliš malé, aniž by jste je viděli, "při vdechnutí mají vliv na mozkové neurony a zvyšují možnosti následků na dlouhodobé zdraví mozku."

Mezi výsledky pozorované ve studii patří:

  • neurony podílející se na paměťi a učení, byly značně poškozeny
  • mozek vykazoval známky zánětu souvisejících s předčasným stárnutím a s Alzheimerovou chorobou.
  • neurony u rozvíjejících se myší nerostly stejně

Hlavní autor výzkumu Todd Morgan, profesor gerontologie na USC, řekl Los Angeles Times: "Naše data naznačují, že znečištění ovzduší výfukovými plyny u dálnic a silnic by mohlo mít zásadní vliv na vývoj neuronů a zdraví mozku u dětí a malých dětí, zejména na ty, které navštěvují školy postavené poblíž dálnic.

čističky vzduchu IQAir pro děti
"Takže omezit expozice - zejména expozice dětí ve znečištěném ovzduší u silnic a dálnic je nezbytné ke kontrole astmatu, kardiovaskulárním chorobám a kognitivního vývoje," řekl Morgan.
Chcete-li číst článek od USC (University of Southern California), klikněte zde. Chcete-li zobrazit článek od Los Angeles Times, klikněte zde.

Zdroj: tento on-line článek vám přináší IQAir Severní Amerika, Inc, se sídlem v Santa Fe Springs, IQAir Severní Amerika je členem švýcarské IQAir Group, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní čističky vzduchu a další kvalitní výrobky pro čištění vzduchu ve vnitřním prostředí po celém světě. IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace pro průmyslovou výrobu čističek vzduchu.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít