Znečištění ovzduší v létě zvyšuje riziko infarktu

25.07.2013

Znečištění ovzduší v létě zvyšuje riziko infarktu

Článek od IQAir, světového lídra v oblasti výroby a vývoje čističek vzduchu; IQAir Air Quality News.

Spolu se smogem v létě se zvyšuje i riziko infarktu souvisejícím s vdechováním znečišťujících látek v ovzduší.

Vyšší teploty spolu se znečištěním ovzduší v důsledku prachu a ozónu vytvářejí nebezpečný letní smog. Nový výzkum objasnil souvislost mezi smogem a infarktem a EPA (Environmental Protection Agency) varuje, že kdokoli, kdo je citlivý na znečištění ovzduší by si měl být vědom nebezpečí, a zvážit přijetí ochranných opatření v obdobích výskytu smogu. Pro většinu pomůže vysoce výkonná čistička vzduchu, který účinně odstraňuje znečišťující částečky ve vzduchu doma nebo v práci a tak eliminují znečištění vzduchu venku a může pomoci zvládnout některé potenciální rizika vystavení zvýšené hladiny smogu v létě.

Smog je generován z emisí motorových vozidel, průmyslu, oxidu siřičitého a dalších kontaminantů ve vzduchu, které reagují na sluneční světlo. Kromě znečišťujících částic, smog zahrnuje přízemní ozon, těkavé organické sloučeniny a další znečišťující látky ve vzduchu. Vzhledem k tomu, že se smog pohybuje s větrem, může mít vliv i na oblasti daleko za městskými centry a dálnicemi, odkud obvykle pochází.

Smog a infarkt

Souvislost mezi smogem a respiračními onemocněními, jako je rozedma, astma bronchitida a dalšími nemocemi je dobře známá a zdokumentovaná. Ale nový výzkum pokračoval k identifikaci potenciálně smrtícímu spojení mezi smogem a infarktem. Například, Journal of American College of Cardiology nedávno informoval o vlivu smogu na spouštění fibrilace síní (také známý jako "AFib").
Fibrilace síní je vývoj abnormálního, nepravidelného srdečního tepu, který může vést k vzniku krevních sraženin, mrtvici a tepelnému selhání. Studie z Tufts University dospěla k závěru, že "znečištění vzduchu je akutní spouštěč fibrilace síní." Vědci pečlivě studovali srdce pacientů s implantovatelnými kardio-defibrilátory (ICD) a zjistili, že se AFib výrazně zvýšil u této zranitelné kohorty do dvou hodin po expozici znečištěného ovzduší . Studie zjistila, zvýšení AFib došlo i na úrovni znečištění ovzduší hluboko pod normami EPA kvality ovzduší.

smog a čističky vzduchu

Zvýšené riziko srdeční zástavy

Další nedávná studie, tentokrát na Rice University, došla k závěru, že výrazné zvýšení rizika srdeční zástav spouští úrovně znečištění ovzduší, která spadají do norem EPA. Zkoumáním srdečních zástav mimo nemocnice vyvolanými jemnými znečišťujícími částicemi a ozónem v Houstonu, zjistili vědci zvýšené riziko srdeční zástavy - až o 9% - v důsledku zvýšení jemných znečišťujících částic ve vzduchu v den nebo o den dříve, než nastal srdeční infarkt.

Zdroj: tento on-line článek vám přináší IQAir Severní Amerika, Inc, se sídlem v Santa Fe Springs, IQAir Severní Amerika je členem švýcarské IQAir Group, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní čističky vzduchu a další kvalitní výrobky pro čištění vzduchu ve vnitřním prostředí po celém světě. IQAir je výhradním vzdělávacím partnerem Americké plicní asociace pro průmyslovou výrobu čističek vzduchu. Originál článek najdete zde.



Poslat na email




* povinné položky
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít