Články

  • Vědci potvrzují, že sezóna alergií je stále delší a závažnější.

    Používáte čističku vzduchu v ložnici častěji.  Udržujete okna zavřená a vyhýbáte se známým spouštěčům jarních alergií kdykoli a kdekoli.  Kýchání ale stejně začne během několika dní, jakmile opustíte dům.

    Přemýšlíte: "Zdá se mi to, nebo jsou moje alergie skutečně spouštěny dřív a každým rokem se zhoršují?" Odpověď je přesně to, co vaše dutiny a plíce už říkají - sezóna alergií se stává delší a intenzivnější každým rokem. Podle odborníků se pozdní zimní srážky a brzké teplé teploty spojily, aby zahájily jarní alergie asi o dva týdny dříve než obvykle.

    Vědci z Harvard Medical School zjistili, že produkce pylů roste, a to především v důsledku dřívějšího jarního počasí způsobené globálním oteplováním.

    Zobrazit celý článek
  • Klimatizace není přepych; celoročním využitím s přitápěním na jaře a n…

    • Chlazení – topení – odvlhčování: pohodové dálkové ovládání.
    • Aktivní úprava vzduchu pomocí účinných filtračních systémů.
    • Jednoduchá a variabilní instalace – do nových i do hotových interiérů.
    • Vysoká účinnost.
    • Nízká spotřeba energie přináší nízké provozní náklady.
    • Rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou při chlazení by neměl být větší než 5 (maximálně 8) °C, jinak hrozí nachlazení, či další zdravotní komplikace. Doporučená hodnota relativní vlhkosti v místnosti je od 45 až do 60 procent.
    • Jedním z nejvíce rozšířených typů klimatizace je split. Je vhodný tehdy, chcete-li například klimatizovat jednu nebo několik od sebe vzdálených místností. Jedná se vlastně o dvě jednotky, o venkovní (kompresor) a vnitřní (výparník). Jsou vzájemně propojeny potrubím, ve kterém proudí chladící médium.
    • Montáž a servis je stejně důležitá, jako správný výběr klimatizace, vyberte si firmu s vlastními techniky, kteří mají registraci u Ministerstva životního prostředí a odpovídající certifikace.
    • Klimatizace mohou být nástěnné, parapetní, či stropní, která je umístěna v podhledu.
    Nástěnná klimatizace
    Zobrazit celý článek
  • Zkuste na jaře topit klimatizací, podívejte se na výhody:

    Máte teplo během velmi krátké doby: Vzduch je ohříván ihned po spuštění, není tak třeba čekat na rozběhnutí celého topného systému.

    Nízké náklady: principu tepelného čerpadla vzduch-vzduch. Při opačném způsobu distribuce tepla se vnější jednotka ochlazuje, zatímco vnitřní jednotka vytápí místnost. Tento způsob topení je energeticky velmi účinný a tudíž také ekonomický – k vytápění se využívá venkovní teplo a elektrická energie slouží pouze k pohonu tepelného čerpadla.

    Celoroční využití: v létě chladíte, v přechodných obdobích (jaro a podzim) topíte, a přitápět můžete s kvalitnější klimatizací dokonce i v zimě.

    Investice do klimatizace se vyplatí, poradí vám specialisté z firmy Geton s.r.o., kteří mají 15 let zkušeností s prodejem a montážemi klimatizací. www.geton.cz

     

    Zobrazit celý článek
  • Blíží se jaro, pořiďte si výhodně klimatizaci už teď.

    Neváhejte s nákupem klimatizace, v létě se může stát, že už nestihnete namontovat pro vás ten správný typ klimatizace za výhodnou cenu.

    Nejprodávanější u nás jsou nástěnné klimatizace a mobilní klimatizace.

    Nástěnné klimatizace mají vysokou účinnost chlazení a některé z nich velmi dobrý design. Mají navíc v sobě celou řadu funkcí, jako jsou odvlhčování, samočištění, filtrace nebo ionizace vzduchu. Skládají se z vnitřní a vnější jednotky.

    Mimo nástěnné klimatizace se také prodávají kazetové, podstropní a parapetní klimatizace, záleží na umístění vnitřní jednotky.

     

    Zobrazit celý článek
  • Nebezpečí jménem ultra-jemný prach.

    Desetitisíce předčasných úmrtí dává Německý spolkový úřad na ochranu životního prostředí do souvislosti s emisemi větších částic jemného prachu. Pro mnohem nebezpečnější ultra-jemný prach ovšem nejsou zatím žádná data k dispozici.

    Vědci v mnichovském centru Helmholtz (Výzkumný ústav zdraví a životního prostředí) zjistili, že vdechnutí ultra-jemných částic prachu negativně ovlivní srdeční činnost už po několika minutách. Mnichovský epidemiolog Erich Wichmann už dlouhá léta varuje, že mnohem nebezpečnější než obávané oxidy dusíku jsou částice sazí, které prokazatelně zvyšují úmrtnost. Podle EU je jemný prach příčinou přibližně 60 tisíc úmrtí v Německu ročně, zatímco oxidy dusíku pouze 10 tisíc.

     

     

    Zobrazit celý článek
  • Chřipku nemusí dostat celá rodina, čistička vzduchu pomůže!

    Čistička vzduchu IQAir HealthPro 250 umí odfiltrovat viry a bakterie; dokonce i nebezpečný Staphylococcus aureus a MRSA. Vědecké studie ukázaly, že čističky vzduchu IQAir opravdu fungují, snižují kontaminaci virů ve vzduchu až na polovinu.

    Zobrazit celý článek
  • Většina čističek vzduchu neumí odstranit nejmenší, neškodlivější části…

    Odhaduje se, že kvůli polétavému prachu zemře předčasně ročně 350 000 lidí v Evropě; prach je totiž nosičem karcinogenních látek.

    Malé částice PM2,5 a PM1,0 a menší, mohou někdy putovat přímo až do plicních sklípků a jsou proto nejnebezpečnější.

    Prachové částice v průduškách a plicích škodí jednak samotným mechanickým zaprášením, ale největším problémem je obsah právě jedovatých a rakovinotvorných látek v prachu, například arzenu, kadmia, chromu, niklu, olova nebo manganu a benzo-a-pyrenu.

    Zobrazit celý článek
  • Návod na výběr správné klimatizace

    I podzim je vhodná doba na pořízení klimatizace, můžete si doma úsporně přitápět.

    Promyslete si:

    Mobilní nebo pevně instalovanou klimatizaci

    Mobilní klimatizaci můžete libovolně přenášet podle toho kde ji zrovna potřebujete.

    Druhá výhoda je, že ji můžete pořídit tam, kde pevnou klimatizaci neumístíte:například když nemáte kam umístit venkovní jednotku.

    Pevně instalované klimatizace nabízejí především výrazně ekonomičtější provoz a protože se jedná o tepelná čerpadla vzduch-vzduch, umožňují nejen funkci chlazení, ale i vytápění.

    Pevně nainstalovanou klimatizací můžete účinně klimatizovat v celém domě. Další výhody jsou čištění vzduchu, úspora energie, vzdálené ovládání přes internet.

    Zobrazit celý článek
  • Klimatizace umí úsporně přitápět: budete překvapení, jak účinně dokáže…

    Dnešní klimatizace jsou vybaveny výkonným tepelným čerpadlem, které dokáže při příkonu 400W vyprodukovat až 3kW tepla. Klimatizace dokáže topit až do -15 stupňů venkovní teploty a jsou výbornou alternativou k ostatním druhům topení. S použitím kvalitní klimatizace si jakoukoli místnost vytopíte během 15 minut, a to jen za zlomek nákladů nutných k vytopení celého domu plynovým kotlem.

    Zobrazit celý článek
  • Servis klimatizace je stejně důležitý jako kvalitní montáž.

    Klimatizace Vám vydrží 15 let a více, nezapomeňte však na čištění filtrů, zabráníte tak zanášení filtrů a včas odhalíte případnou závadu na klimatizační jednotce.  Pokud je filtr zanesen, dochází k postupnému snižování proudění vzduchu přes výměník a k postupnému snižování výkonu a účinnosti klimatizace. Mimo to prochází jednotkou prach, a ta se dále zanáší a ničí tak další části klimatizace.

    Zobrazit celý článek
Celkem článků: 111, zobrazeny 31 - 40 První 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Poslední
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít