Články

  • Čističky vzduchu – pozor na znečištění vzduchu ozonem!

    Každý z nás chce doma dýchat čistý vzduch. Avšak při pokusech o vytvoření čistého vzduchu ve vaší domácnosti, můžete si ve skutečnosti zamořit  ovzduší nebezpečnými úrovněmi ozonu. Někteří výrobci čističek vzduchu budou tvrdit,  že výrobky, které produkují ozón jsou bezpečné,  a je to efektivní způsob, jak vyčistit vnitřní vzduch.  Pomocí pojmů jako je "energizující kyslík" a "hory, čerstvý vzduch," tyto společnosti i nadále prodávají čističky vzduchu tak, že uvádí  veřejnost v omyl.  Ale podle agentury US Environmental Protection Agency (EPA), čističky vzduchu, které generují  ozon nejsou ani efektivní ani bezpečné. Místo toho, aby pomáhaly lidem snadněji dýchat,  ve skutečnosti jim škodí.

    Zobrazit celý článek
  • Měření ultrajemného prachu: Praha dvakrát špinavější než Kodaň či Berl…

    Praha 20.2. 2014 – I když je podle oficiálních údajů Českého hydrometeorologického ústavu ovzduší v Praze velmi čisté a obvykle se razantně nezhoršuje ani v obdobích, kdy jiné části Česka sužuje smog, výzkum Kåre Press-Kristensena z Dánské ekologické rady ukázal, že je to především proto, že se v českých městech neměří tzv. ultrajemné prachové částice. Jejich koncentrace v Praze je podle měření mnohem vyšší než v jiných evropských velkoměstech. V blízkosti frekventovaných komunikací v Berlíně či Kodani naměřil hodnoty zhruba poloviční než například na Evropské.
    Praha je jedním z nejvíce znečištěných měst střední a západní Evropy. Ovzduší je plné ultrajemných prachových částic, jejichž koncentraci však čeští meteorologové zatím neměří. Kåre Press-Kristensen ji měřil na sedmi místech a zjistil výrazně vyšší hodnoty než v jiných evropských velkoměstech, v minulosti zjišťoval prachovou koncentraci například v Berlíně, Kodani či Milánu.

    Co může způsobit polétavý prach?

    Zobrazit celý článek
  • Čističky vzduchu pomáhají v chladném počasí, které spolu s topnou sezó…

    Astma je chronické plicní onemocnění, které postihuje čím dál více dospělých i dětí. Astma zužuje dýchací cesty, které dodávají kyslík do plic, takže se obtížnšji dýchá. Příznaky jsou vyvolány expozicí znečišťujících částic v ovzduší a dalších látek znečišťujících životní prostředí. Na rozdíl od jiných onemocnění plic, jako je bronchitida a rozedma plic, astma se vrací. Avšak astmatické záchvaty mohou způsobit dlouhodobé poškození plic, a proto musí být příznaky pod kontrolou, nebo se záchvatům zcela vyhnout.

    čističky vzduchu-zima a astma

    Každý rok z důvodu příznaků astmatu vedou k urgentním návštěvám buď lékaře, nemocnice, nebo pohotovostí. Statistiky ukazují, že návštěvy nemocnic ohledně astma vrcholí v chladnějších měsících, a zde jsou nejméně dva důvody, proč:

    • Změny teploty, zejména rychlé snížení teploty, má vliv na funkci plic.
    • První sezónní použití topných systémů rozvíří prach a další částice, které vyvolávají příznaky alergie a astmatu.
    Zobrazit celý článek
  • Čistička vzduchu IQAir - otázky a odpovědi

    1) Jaký prostor IQAir čističky vzduchu účinně pokryjí?

    V závislosti na koncentraci znečištění a rychlosti ventilátoru, ve které je jednotka provozována, jedna čistička vzduchu IQAir pokryje cca 50-90 metrů čtverečních při průměrné výšce stropu. Pokud jsou dveře do přilehlých místností ponechány otevřené, budou tyto přilehlé oblasti také těžit z čistého vzduchu z místnosti, kde je umístěna čistička vzduchu IQAir.

    kouř z komínů

    2) Jakou mám garanci, že čističky vzduchu fungují tak, jak je inzerováno?

    Zatímco mnoho značek čističek vzduchu avizují velmi vysokou účinnost filtrace, v reálných podmínkách těchto účinností pak nedosahují. IQAir jde zásadním krokem dále, než aby pouze proklamoval efektivitu, čističky vzduchu individuálně testuje a certifikuje ohledně skutečné dodávky vzduchu a skutečné účinnosti filtrace. Výsledky jednotlivých testů jsou u každé čističky vzduchu zaznamenány v certifikátu s ručním podpisem dodávaného s každou čističkou vzduchu. To je zárukou, že každý systém IQAir splní (a ve většině případů dokonce převýší) inzerovaný výkon.

    3) Produkují IQAir čističky vzduchu ozón? Proč IQAir systémy nepoužívají iontové technologie?

    Všechny čističky vzduchu IQAir jsou 100% bez ozónu. Ozón je dráždivý pro plíce a mimo jiné je vyráběn také ionizátory a elektronickými čističkami vzduchu. Dokonce i malé množství ozónu jsou nežádoucí a mohou být škodlivé pro alergiky a astmatiky.

    Zobrazit celý článek
  • Čistička vzduchu může omezit rizika pro těhotné ženy a děti

    Článek od IQAir, světového lídra v oblasti výroby a vývoje čističek vzduchu; IQAir Air Quality News.

    Znečištěné ovzduší může mít za následek nízkou porodní hmotnost

    Znečištěné ovzduší je vážnou hrozbou pro zdraví těhotných žen a jejich děti; nové studie pokročile definují spojení mezi kvalitou ovzduší, těhotenstvím a novorozenci. Znečištující částice ve vzduchu, chemikálie, plyny a jiné látky znečišťující ovzduší ovlivňují porodní váhu a mohou způsobit další zdravotní problémy matky i dítěte. Naštěstí většina (ne ale všechny) - ve vzduchu obsažených nečistot spojených se znečištěním ovzduší ve vnitřním prostředí mohou být kontrolovány pomocí vysoce kvalitní čističky vzduchu.

    Studie vydaná počátkem února na University of California, San Francisco, a Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) ukazuje jasnou vazbu mezi expozicí znečišťujících částic v ovzduší a nízkou porodní hmotností. Vědci zkoumali více než 3 miliony narozených dětí po celém světě a zjistili, že čím vyšší je míra znečištění ovzduší, tím větší je pravděpodobnost, že se dítě narodí s nízkou porodní hmotností. Podle Dimes Foundation, asi jedno ze 12ti dětí narozených v USA se narodí s nízkou porodní hmotností. Děti s nízkou porodní hmotností jsou však náchylné k různým respiračním a dalším onemocněním, a je pravděpodobnější, že budou mít i jiné zdravotní problémy v pozdějším věku, včetně vysokého krevního tlaku a cukrovky.

    Zobrazit celý článek
  • IQAir instaluje čističky vzduchu do škol

    Po úspěšném předváděcím projektu vysoce výkonných čističek vzduchu v oblastech Los Angeles a Long Beach, vedení řízení kvality ovzduší okresu South Coast uzavřel se společností IQAir smlouvu na instalaci a údržbu vysoce výkonných čističek vzduchu pro filtraci vzduchu pro více než 40 škol v silně industrializovaných částích Long Beach.

    "Nyní víme, že tyto čističky vzduchu mohou být účinné ke snížení vystavení znečišťujících částic u dětí ve třídě," řekl William A. Burke, Ed.D., předseda správní rady AQMD. "Tento projekt pomůže snížit zdravotní následky, kterými trpí děti ve školním i předškolním věku tam, kde je vysoká úroveň znečišťujících částic ve venkovním ovzduší."

    Zobrazit celý článek
  • Instalace nástěnné klimatizace bez venkovní jednotky - část první - po…

    Poloha klimatizace je velmi důležitá pro jak správný provoz i pro pohodlí v místnosti.

    Montážní firma spolu se zákazníkem volí polohu klimatizace bez venkovní jednotky s přihlédnutím k následujícím bodům:

    A. Vzduch proudící z klimatizace se musí rozptýlit co nejrovnoměrněji po celé ploše místnosti, přičemž se bere do úvahy, že teplý vzduch stoupá a chladný vzduch má tendenci klesat;
    B. Proudění vzduchu emitovaného z nástěnné klimatizace nesmí přímo zasahovat osoby v místnosti sedící;
    C. Vnitřní jednotce klimatizace nesmí nikdy bránit nábytek nebo záclony, atd.; Umístění klimatizace bez venkovní jednotky
    D. Doporučujeme instalovat klimatizace nejméně 200 cm nad podlahou s cílem umožnit úplnou a správnou distribuci vzduchu v místnosti. Od stropu musí být vzdálenost alespoň 15 cm - (viz obrázek) s cílem umožnit správnou instalaci ve zdi;
    E. Zadní ventilační mřížky nesmí mít žádné překážky ve svém okolí, aby bylo umožněno volné proudění vzduchu;
    F. Ujistěte se, že proudění vzduchu, které vychází ze zadních mřížek neruší sousedy a ani nemíří na oblast s procházejícími chodci;
    G. Proudění vzduchu ze zadní části mřížek nesmí proudit do uzavřeném prostoru, protože by pak došlo ke zvýšení teploty a klimatizace poběží poruchově s nižším výkonem;
    H. Klimatizace musí být snadno přístupná, aby se usnadnily rutinní údržby;
    I. Kondenzát vznikající při provozu musí být odstraňován a nesmí nikoho obtěžovat;

    Zobrazit celý článek
  • Znečištění ovzduší v létě zvyšuje riziko infarktu

    Znečištění ovzduší v létě zvyšuje riziko infarktu

    Článek od IQAir, světového lídra v oblasti výroby a vývoje čističek vzduchu; IQAir Air Quality News.

    Spolu se smogem v létě se zvyšuje i riziko infarktu souvisejícím s vdechováním znečišťujících látek v ovzduší.

    Vyšší teploty spolu se znečištěním ovzduší v důsledku prachu a ozónu vytvářejí nebezpečný letní smog. Nový výzkum objasnil souvislost mezi smogem a infarktem a EPA (Environmental Protection Agency) varuje, že kdokoli, kdo je citlivý na znečištění ovzduší by si měl být vědom nebezpečí, a zvážit přijetí ochranných opatření v obdobích výskytu smogu. Pro většinu pomůže vysoce výkonná čistička vzduchu, který účinně odstraňuje znečišťující částečky ve vzduchu doma nebo v práci a tak eliminují znečištění vzduchu venku a může pomoci zvládnout některé potenciální rizika vystavení zvýšené hladiny smogu v létě.

    Zobrazit celý článek
  • Znečištění ovzduší výfukovými plyny u silnic souvisí s poškozením mozk…

    Článek od IQAir, světového lídra v oblasti čističek vzduchu; IQAir Air Quality News.

    Ultra-jemné znečišťující částice v ovzduší okolo silnic a dálnic způsobuje poškození mozku u myší, uvádí nová studie. Studie má velký dopad na řízení kvality ovzduší ve školách poblíž silnic a dálnic. Studie byla publikována v aktuálním čísle časopisu Environmental Health Perspectives. Výzkum byl proveden na University of Southern California (USC).

    Vedoucí autor studie řekl, že i drobné znečišťující částečky v ovzduší, které jsou příliš malé, aniž by jste je viděli, "při vdechnutí mají vliv na mozkové neurony a zvyšují možnosti následků na dlouhodobé zdraví mozku."

    Zobrazit celý článek
  • Autismus, znečištění ovzduší a čističky vzduchu IQAir

    Znečištění ovzduší v blízkosti dálnic a frekventovaných silnic je spojeno s autismem, IQAir čistička vzduchu může pomoci, uvádí oblíbený americký portál Rodale News.
    Počet dětí s autismem se zvýšil o 78 procent za posledních 10 let, podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí. Jednou z hlavních příčin je environmentální znečištění ovzduší. Tyto studie vedla Rodale News k doporučení, aby kdokoli, žijící v blízkosti dálnice, nebo hlavní silnice, zvážil investici do kvalitní čističky vzduchu do domu, bytu, nebo kanceláře, jako jsou například čističky vzduchu IQAir.

    Zobrazit celý článek
Celkem článků: 111, zobrazeny 71 - 80 První 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Poslední
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít