Články

  • Mobilní čističky vzduchu - zlepšování kvality vnitřního ovzduší v pros…

    Anotace

    Cílem této studie bylo zjistit účinnost samostatných mobilních čističek vzduchu na zlepšení kvality ovzduší v zubních ordinacích, nemocnicích a v laboratorních prostředích. Vznik a koncentrace látek znečišťující ovzduší se mohou významně lišit v různých vnitřních prostředích, a proto používané technologie čištění vzduchu musí být optimalizovány pro znečišťující látky cílené v určitém prostředí. Snížení par rtuti a formaldehydu byly zkoumány z důvodu jejich významu pro kvalitu vnitřního ovzduší v zubních ordinacích. Kromě toho, bylo zkoumáno snižování prachových částic ve vzduchu a mikroorganismů, jakož i  odstranění látek, které jsou patrné z důvodu jejich silného zápachu.

    Čističky vzduchu použité ve studii byly nakonfigurovány tak, aby obsahovaly nejvhodnější technologie čištění vzduchu pro každou variantu těchto kontaminantů - znečišťujících látek.  Systémy používají aktivní filtry s vysokou účinností pro pevné částice ve vzduchu (HEPA / ULPA), filtry na bázi uhlíku s impregnací a bez impregnace a / nebo filtry na bázi aktivovaného oxidu hlinitého s impregnací. Maximální průtok vzduchu v systému se pohybuje v rozmezí 220 až 500 m3/h, v závislosti na konfiguraci filtrů. Jednotky byly zkoumány v laboratorních podmínkách a v simulovaném terénu pro určení účinnosti čištění pro různé látky. Bylo možné pozorovat vysokou účinnost odstranění par rtuti, formaldehydu, částic prachu a mikroorganismů.

    Zobrazit celý článek
  • Klinické studie: Vliv IQAir čističky vzduchu na astmatické děti senzit…

    Poznámky INCEN AG, švýcarského výrobce čističek vzduchu IQAir:

    Tato klinická studie ukazuje pozoruhodné výsledky. Nejen, že bylo prokázáno, že využívání čističek vzduchu IQAir a jejich HyperHEPA systémů filtrace by mohly zastavit zhoršování alergických příznaků, ale že může také vést k jejim snížením. Co je obzvláště důležité, IQAir čističky vzduchu dosahují tohoto výsledku bez krátkodobých i dlouhodobých vedlejších účinků, které jsou často pozorovány u léků na alergie. Tato klinická studie podporuje také výsledky testovací agentury nezávislého německého spotřebitele Stiftung Warentest, které doporučilo IQAir jako nejlepší čističku vzduchu pro respirační alergie.

    Zobrazit celý článek
  • IQAir čističky vzduchu - recenze zákazníků

    IQAir mobilní čističky vzduchu se používají v nejrůznějších prostorách k řešení různých vnitřních problémů kvality ovzduší.

    Zde jsou některé ohlasy skutečných uživatelů:

    Dr. K. Koch & Dr. P. Klug, Karlsruhe (zubní lékaři, kteří používají IQAir ve své zubní laboratoři a v operačních sálech):

    "V reakci na váš dotaz, zda jsme spokojeni s IQAir čističkami vzduchu, můžeme jen potvrdit naši plnou spokojenost. Čističky vzduchu se používají v naší zubní laboratoři a ve dvou dalších operačních sálech, stejně jako v prostoru recepce. Už bychom se necítili dobře bez bez efektu čištění vzduchu. Samozřejmě doporučíme vás i vaše vynikající čističky vzduchu dále."

    H. Moehrle, Ehingen-Donau (používá IQAir doma pro jeho potíže s průduškami)

    "S potěšením si dovoluji se podělit o zkušenosti, které mám se svou čističkou vzduchu IQAir. Čistička vzduchu běží bezchybně po dobu jednoho roku, a dovoluje mi cvičit bez problémů v uzavřených místnostech. Kvůli mým potížím s průduškami, které mimo jiné vyvolává alergen pyl, bylo jakékoliv cvičení bez IQAir nemožné z důvodu kašlání.

    Mám také tuto čističku vzduchu ve své ložnici a používám ji během noci. V kombinaci s další léčbou se mi také podařilo snížit množství léků. Mohu také srovnat s produktem konkurenta, který byl sice mnohem levnější, ale po jednom jediném roku vydává nepříjemný hluk z motoru ventilátoru."

    M. Nilius, Risstissen (používá IQAir v kancelářském prostředí svého daňového poradenství):

    "Poté, co zařízení jsou nyní s velkým úspěchem používána více jak šest měsíců, chtěl bych vyjádřit mé velmi pozitivní zkušenosti s těmito čističkami vzduchu. Vzduch v celé kanceláři je velmi příjemný. Dokonce i někteří klienti si toho všimli. Moji kolegové se cítí velmi dobře, což má význam pro jejich motivaci a produktivitu. Absence z důvodu alergie (senná rýma apod.) téměř úplně zmizely ve srovnání s předchozím rokem. Celkově vzato investice již vyplatila."

    Zobrazit celý článek
  • Cadillac mezi čističkami vzduchu-ocenění a testování čističek vzduchu…

    Ocenění Consumer Digest Ocenění „Best Buy“ Award 2011 (Nejlepší koupě) časopisu Consumers Digest (HealthPro 250). Systém IQAir HealthPro 250 znovu získal titul „Best Buy“ (Nejlepší koupě) v kategorii špičkových domácích čističek vzduchu.

    Ocenění „Best Air Purifier Overall“ Award 2011 webu Consumer Search (HealthPro 250). Čistička vzduchu HealthPro 250 získala titul „Best Air Purifier Overall“ (Nejlepší čistička vzduchu celkově) udělený webem Consumer Search, který ocenění založil na schopnosti systému zajistit vysoce výkonnou filtraci vzduchu pro velké místnosti, vynikající vůni vzduchu a odstranění chemických látek a účinné odstranění alergenů. Systém IQAir byl také hodnocen jako nejlepší volba, protože, na rozdíl od mnoha jiných čističek vzduchu, neprodukuje ozón.

    Zobrazit celý článek
  • Čistička vzduchu IQAir HealthPro 250 - vlastnosti

    Zobrazit celý článek
  • Klimatizace bez venkovní jednotky - výhody, typy

    Klimatizace do domu, bytu
    Majitelé domů a bytů, kteří si chtějí pořídit klimatizaci do bytu, nebo domu, často řeší nevzhledné externí kondenzátory - venkovní jednotky klimatizace.

    V moderních obytných domech je možné a žádoucí se vyvarovat viditelných kondenzátorů klimatizace z estetických důvodů.

    Řešením jsou klimatizace bez venkovní jednotky, které ukazují okolí jen dvě kruhové mřížky o průměru 18 cm.

    Zároveň zabraňují:

    • náhodné kolizi dětí a domácích zvířat
    • korozi vnějších jednotek ve vlhkém a slaném podnebí

    Omezení vnějších jednotek / kondenzátorů klimatizací v městských centrech

    Pokyny v některých městských centrech zakazují použití externí kondenzační jednotky. Kromě toho, mnoho komerčních prostor má jediné okno na vnější straně. V obou případech musí být klimatizace nainstalována uvnitř budovy.

    Zobrazit celý článek
  • Čističky vzduchu - dostupné metody čištění vzduchu současnosti: jsou o…

    1. Ozón (někdy nazýván: aktivní kyslík, trojmocný kyslík nebo "přírodní čistička vzduchu")
    Je často uváděno, že ozón v určitých koncentracích je schopen zabít mikroorganismy a odstranit některé pachy. Zatímco mnoho výrobců stále prodávají generátory ozonu na trhu jako čističky vzduchu pro domácí použití, přední světové zdravotnické organizace (např. EPA, Health Canada) varují před použití ozónu pro účely čištění vzduchu, protože generátory ozónu mohou být škodlivé pro lidské zdraví, i když produkují pouze malé (údajně "bezpečné") koncentrace ozónu. Bylo prokázáno nade vší pochybnost nezávislým výzkumem, že použití ozónu na bezpečných úrovních je neúčinné pro účely čištění vzduchu.

    Zde je shrnutí faktů:

    Zobrazit celý článek
  • Čističky vzduchu - zvyšování kvality vzduchu v interiérech

    Pokud jde o zvyšování kvality ovzduší v zastřešených prostorách, důležitou roli zde mohou hrát čističky vzduchu. Je však třeba poznamenat, že čištění vzduchu by se mělo, pokud možno, využívat ve spojení s kontrolou zdrojů znečištění a větráním.

    Strategie pro zvýšení kvality vzduchu v místnostech

    Chcete-li vyřešit jakýkoliv problém s kvalitou vzduchu v místnosti, řiďte se následující strategií o třech krocích:

    1. V maximální možné míře se snažte odstranit nebo omezit vliv zdroje znečištění ovzduší. Zdaleka nejúčinnějším způsobem, jak zvýšit kvalitu vzduchu v místnosti, je získání kontroly nad tímto zdrojem, neboť tento přístup se zaměřuje na znečištění ovzduší v místě jeho vzniku.

    2. Zajistěte dostatečný přísun čerstvého vzduchu do místnosti zvenčí. Čističky vzduchu nejsou náhradou za dostatečné větrání. Tato zařízení nejsou schopna zvrátit přeměnu kyslíku (O2) v oxid uhlíku (CO2) vznikající procesy dýchání a spalování.

    3. Ujistěte se, že čistička vzduchu je schopna vyčistit dostatečné množství vzduchu vzhledem k velikosti příslušné místnosti. Skutečný hodinový objem vzduchu vyčištěného systémem by měl být nejméně dvakrát větší, než je objem vzduchu v místnosti. Je-li rychlost proudění znečišťujících látek do vzduchu v interiéru příliš vysoká nebo jsou-li požadavky na kvalitu ovzduší v interiéru příliš přísné, hodinový přísun vzduchu systému musí několikanásobně překročit objem vzduchu v místnosti. K dosažení této úrovně obrátky vzduchu může být nezbytné použít více než jedna čistička vzduchu.

    Zobrazit celý článek
  • Proč si pořídit čističku vzduchu aneb znečištění vzduchu a jeho účinky

    Vzduch, který dýcháme, má velký vliv na naše životy. Bez jídla a vody lze přežít několik dnů, ale bez vzduchu jen pár minut. Kvalita vzduchu, který dýcháme, má také zásadní význam pro naši duševní a fyzickou pohodu. Čím méně alergenů, mikroorganismů a chemických škodlivin vdechujeme, tím je nižší šance, že onemocníme. Zdravotní stav vyplývající ze znečištění ovzduší může mít také finanční dopady. Náklady na zdravotní péči a ztrátu produktivity na pracovišti se pohybují v řádu miliard ročně.

    Zobrazit celý článek
  • 12 důvodů, proč čističky vzduchu IQAir

    12 důvodů, proč je IQAir předním světovým lídrem v čištění vzduchu

    IQAir skupina se sídlem ve Švýcarsku je lídrem na trhu kvality vnitřního ovzduší téměř 50 let. Významné instituce po celém světě spoléhají na IQAir a její ochranu proti infekčním nemocím, toxickým, chemickým látkám a znečišťujícím částicím.

    Za úspěchem příběhu IQAir stojí poznání, že pouze vhodné technologie použité k výrobě čističek vzduchu, které "opravdu fungují", vedou k tomu správnému řešení čištění vzduchu a spokojenosti zákazníka.
    Avšak výroba čističek vzduchu, které čistí vzduch efektivně není snadná a na trhu se objevuje velké množství neefektivních "hraček na čištění vzduchu". Zatímco ostatní výrobci se soustředí na masovou produkci levných přístrojů s podřadnými komponenty a technologiemi, IQAir se zaměřuje na výrobu pokročilého systému čištění vzduchu, který nabízí výkonnost na světové úrovni a představuje nejlepší hodnotu za peníze v oblasti řešení čištění vzduchu pro jejich specifické aplikace. 
    Díky výnikajícím možnostem a vysoké kvalitě naleznete IQAir čističky vzduchu primárně v kritických lékařských odvětvích, jako jsou nemocnice a laboratoře, kde nároky čištění vzduchu jsou velmi vysoké a specifické.

    Zobrazit celý článek
Celkem článků: 111, zobrazeny 81 - 90 První 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Poslední
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít