Články

  • Výkonná IQAir čistička vzduchu – Covid-19 je během 10ti minut odfiltro…

    Nezávislá akreditovaná evropská zkušební laboratoř (Airmid Healthgroup of Ireland) nedávno vyhodnotila schopnost modelů IQAir HealthPro eliminovat vzdušné viry v místnosti. Testy ukázaly, že modely HealthPro 100 a 250 dosáhly 99,9% snížení vzdušných virů v místnosti 28,5 m3 za méně než 10 minut. Zkouška byla provedena s H1N1 viry, které jsou ve stejném rozsahu velikostí jako SARS-CoV-2 a používaných testovacích laboratořích jako bezpečná náhrada za corona viry.

    Zobrazit celý článek
  • Znečištěné ovzduší má negativní dopad na průběh onemocnění COVID-19.

    Výzkum stále více ukazuje, že koronavirus je daleko infekčnější a nebezpečnější vůči těm, kteří jsou ovlivněni znečištěním ovzduší.

    V roce 2003 vědci zjistili, že lidé vystaveni vyšším úrovním znečištění ovzduší měli dvakrát vyšší pravděpodobnost, že zemřou na SARS (virus podobný COVIDu-19 až z 80ti procent), jako lidé s menší expozicí. Lidé ve znečištěných oblastech měli úmrtnost 8,9% oproti 4,08% u lidí žijících v méně znečištěných oblastech.

    Vědci se od té doby hlouběji zabývali tím, proč znečištění ovzduší může zvýšit riziko úmrtí způsobených infekcemi COVID-19 a jinými koronaviry. Průkopnická studie 2020 se zaměřila na tři buněčné receptory v plicích, které virus používá jako vstupy do plic: enzym ACE2 a proteiny DC-SIGN a L-SIGN.

    Tyto receptory udržují vaše základní tělesné funkce tak, že normálně přeměňují aminokyseliny a cukry v palivo pro důležité procesy: ACE2 pomáhá regulovat krevní tlak, zatímco DC-SIGN a L-SIGN podporují reakce imunitního systému na nemoc.

    IQAir čistička vzduchu

    Zobrazit celý článek
  • 10 nejškodlivějších znečišťujících látek, které dýcháte každý den

    Znepokojující fakt - 9 z 10 lidí vdechuje vzduch kontaminovaný vysokými hladinami znečišťujících vzdušných látek.

    Všichni bez váhání přijímáme znečištění ovzduší jako aspekt moderního života, který je stejně nevyhnutelný jako daně, ale co přesně dýcháme každý den? Jak to ovlivňuje naše zdraví? A co s tím můžeme dělat?

    Znečišťující látky v ovzduší jsou neuvěřitelně různorodé, co se týče složení, účinků na zdraví a zdrojů, od hustého hnědého kouře vyfukovaného z monolitických mega továren po neviditelné a zákeřné hrozby pro vaše zdraví a pohodu.

    Zobrazit celý článek
  • Na velikosti vzdušných částic záleží! Většina vzdušných částic jsou me…

    IQAir HyperHEPA technologie dokáže odfiltrovat ty nejmenší vzdušné částice, co existují. Obyčejné HEPA filtry však dokážou odfiltrovat jen velikosti vzdušných částic 0,3 mikronů a větší. Ultra-jemné částice jsou malé částice o velikosti 0,003 – 0,1 mikronů. 90% všech vzdušných částic jsou právě tyto malé částice. Tyto částice vdechujeme a ty se nám pak uloží do plic, kde pronikají tkání a dále přímo do krevního oběhu. Odtud se pak mohou dostat do kteréhokoli vnitřního orgánu lidského těla.

    Zobrazit celý článek
  • IQAir podniká kroky proti smrtícímu koronaviru

    Propuknutí nově objevené epidemie koronavirů (2019-nCoV) ohrozilo miliony lidí, přičemž Světová zdravotnická organizace, Centrum pro kontrolu nemocí a mnoho dalších mezinárodních zdravotnických agentur vydalo oficiální varování.

    IQAir dodává čističky vzduchu a masky odolné proti virům do klíčových nemocnic ve Wu-chanu

    IQAir poskytl čističky vzduchu HealthPro 250 nemocnicím ve Wu-chanu určeným k léčbě osob infikovaných koronaviry a dodal čističky vzduchu nejprve radiologické jednotce, respirační jednotce a dalším příslušným nemocničním oddělením v nemocnici Tongji, přidružené k lékařské fakultě Tongji vědecké a technologické univerzity Huazhong a Wuchan Union Hospital, aby se zabránilo dalšímu šíření koronaviru.

    Zobrazit celý článek
  • Čistička vzduchu jako dárek

    Čistička vzduchu jako dárek

    Kvalita vzduchu, který dýcháte, souvisí s vaším imunitním systémem, náladou, kognitivními funkcemi a dokonce i s délkou Vašeho života. Nadechnete se 25000 krát denně, není na místě zamyslet se nad kvalitou vzduchu, který dýcháte?

    Čističky vzduchu jsou jedním z nejlepších dárků, které lze poskytnout nejen přátelům a rodinným příslušníkům trpícím alergiemi, astmatem nebo jakýmkoli jiným onemocněním souvisejícím s dýcháním, ale také těm, kteří jsou i jen vzdáleně znepokojeni kvalitou ovzduší doma, ve vozidle nebo na pracovišti.

    A protože Světová zdravotnická organizace (WHO) potvrdila, že 92% světové populace žije v místech, kde úrovně kvality ovzduší překračují limity WHO, by prakticky každý měl zvážit použití čističky vzduchu k ochraně před znečištěným vzduchem v interiérech.

    IQAir systémy filtrace vzduchu nabízejí nejvyšší kvality výkonu, designu, spolehlivosti a kvality Swiss Made.

    Zobrazit celý článek
  • 9 způsobů, jak zlepšit kvalitu vzduchu v dětském pokoji

    Nejjednodušší způsob, jak identifikovat čerstvé rodiče v davu, je hledat velké tmavé kruhy pod očima. Opravdu, každý rodič může dokázat, jak obtížné je se dobře vyspat, když celou noc pečují o nachlazené, kašlající dítě, nebo dítě s kožní vyrážkou.

    Jen málokdo si je však vědom toho, že viníkem jejich maličkých trápení by mohl být vzduch, který dýchají ve své ložnici nebo ve školce.

    Studie expozicí látkami znečišťujícími ovzduší na člověka naznačují, že znečištění ovzduší v našich domovech je dvakrát až pětkrát - a dokonce příležitostně více než 100krát - vyšší než venkovní úrovně.

    Malé děti jsou zvláště citlivé na kvalitu ovzduší ve vašem domě z několika klíčových důvodů.

    Za prvé, plíce kojenců nejsou plně vyvinuty, dokud se nestanou dospělými. Kromě toho jejich malá těla v rozvoji jsou méně schopné metabolizovat, detoxikovat a vylučovat toxické látky obsažených ve vzduchu.

    Zobrazit celý článek
  • Jak vybrat tu správnou čističku vzduchu IQAir

    IQAir Personal Health Series nabízí čtyři různé modely čističek vzduchu IQAir, z nichž každá obsahuje odlišnou kombinaci filtrů pro filtraci různých znečišťujících látek ze vzduchu. Chcete-li vybrat nejvhodnější model IQAir pro vaše specifické požadavky, zamyslete se nad tím, které znečišťující látky ve vzduchu vás nejvíce znepokojují:

    Zobrazit celý článek
  • Čističky vzduchu – způsoby čištění vzduchu, základní orientace při výb…

    Znečištění ovzduší ve vnitřních prostorách je 2 – 5 krát větší, než venku. Ultra-jemné pevné částice PM2,5 a PM1,0 a menší, mohou někdy putovat přímo až do plicních sklípků a jsou proto nejnebezpečnější. Prachové částice v průduškách a plicích škodí jednak samotným mechanickým zaprášením (mohou způsobit mrtvici, nebo infarkt), ale největším problémem je obsah jedovatých a rakovinotvorných látek v prachu, například arzenu, kadmia, chromu, niklu, olova nebo manganu a benzo(a)pyrenu. Karcinogenní benzo(a)pyren v ovzduší zásadně ovlivňuje zdraví až dvou třetin obyvatel v ČR. V porovnání čistoty ovzduší asi ve 30 velkých evropských městech z hlediska znečištění polétavým prachem je nejhorší město Praha.

    Nejedná se pouze o běžné látky znečišťující ovzduší v domácnostech, jako jsou prach, domácí mazlíčci, pyly, spory plísní, ale také velké množství chemikálií, jako je například výpary z lepidel, které se používají při výrobě nábytku, výpary z nátěrů, barviv a plastů. Tyto vzdušné pevné a plynné částice mohou vyvolat alergické reakce a záchvaty astmatu, ale také způsobit zdravotní problémy, jako jsou respirační onemocnění a rakovina.

    Zobrazit celý článek
  • Plíseň a zdraví; jaké druhy plísní jsou nejnebezpečnější?

    Plíseň je druh houby, která často vypadá jako rozmazané skvrny různých barev, včetně zelené, šedé nebo černé. Bylo identifikováno více než 100 000 druhů plísní. Vystavení plísním může být spojeno s negativními účinky na zdraví v závislosti na typu plísně a zdravotním stavu osoby.

    Možná jste slyšeli nebo četli o „toxických plísní.“ Ve skutečnosti, plísně samy o sobě nejsou toxické nebo jedovaté.

    Zobrazit celý článek
Celkem článků: 111, zobrazeny 11 - 20 První 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Poslední
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít