Články

  • Snížení kontaminace MRSA v prostředí s mobilními HEPA čističkami vzduc…

    Oddělení mikrobiologie, Nottingham City Hospital, Velká Británie

    V nemocničním prostředí se znovu objevuje jako potenciálně významný faktor přenos meticilin-rezistentní  infekce Staphylococcus aureus (MRSA) a dalších nozokomiálních patogenů. Cílem této studie bylo vyhodnotit účinnost mobilní čističky vzduchu odstraňující částice ze vzduchu s vysokou účinností (HEPA, IQAir Cleanroom H13, Incen AG, Goldach, Švýcarsko) ke snížení kontaminace MRSA okolního povrchu v klinickém prostředí.

    Zobrazit celý článek
  • Studie: vliv mobilních čističek vzduchu s vysokou účinností na výskyt…

    Četnost invazivních mykóz roste celosvětově a odpovídá zvýšení počtu pacientů s vysokým rizikem. Primární preferovaná strategie pro tyto pacienty s vysokým rizikem bylo snížení expozice použitím vysoce účinných filtrů částic vzduchu (HEPA filtry). Ačkoli účinnost a výhody pevných filtrů HEPA jsou dobře prokázány, výhody mobilních čističek vzduchuHEPA filtrů jsou stále neprůkazné.

    Metody:

    Jednalo se o retrospektivní studie pro posouzení dopadů 48 mobilních čističek vzduchu s HEPA filtry rozmístěných ve vybraných odděleních ve Všeobecné nemocnici v Singapuru, v akutních terciárních nemocničních odděleních. Údaje byly získány v období od prosince 2005 do června 2008 při propouštění diagnostikovaných pacientů a z mikrobiologických a histologických laboratorních nálezů. Byli zařazeni všichni pacienti, s možnou, pravděpodobnou, nebo prokázanou invazivní aspergilózou (IA).

    Zobrazit celý článek
  • Alergikům, kteří vlastní domácí zvířata pomáhají čističky vzduchu

    Alergici mohou koexistovat s domácími mazlíčky. Chce to jen trochu plánování, a doma vysoce kvalitní čističku vzduchu, jako je například IQAir HealthPro 250.

    Některé výzkumy naznačují, že vlastnictví psa může ve skutečnosti alergie snížit.

    Většina pet alergií vznikají kvůli pet lupům, které je přítomny u všech zvířat, která mají srst (nebo peří). Podle Asthma and Allergy Foundation of America, celých 30 procent všech lidí s alergiemi mají také alergické reakce na psy a kočky.

    Zobrazit celý článek
  • Vyhněte se alergiím kontrolou životního prostředí

    Alergie je reakce imunitního systému organismu na alergen, což je látka, která je za normálních okolností neškodná. Tělo reaguje na alergeny tím, že produkuje histaminy - chemické látky, které způsobují otok nosních dutin, dýchacích cest, reakcí kůže a dokonce problémy i ve střevním traktu.

    Kontrola prostředí, ve kterém v daném okamžiku působí všechny alergeny, dráždivé látky  a jiné stimulátory imunitního systému je klíčem ke zvládnutí zánětlivé zátěže.

    Alergeny a jiné dráždivé látky by měly být kontrolovány dříve, než přijdou do styku s vámi, jinak se hladina zánětu vašeho těla se zvýší a bude docházet alergickým příznakům.

    Zobrazit celý článek
  • Časopis Blast: "Healthpro 250 je nejlepší čistička vzduchu na současné…

    Potřebujete doma pouze jeden produkt ke zlepšení kvality vzduchu , který odstraňuje chemické látky a alergeny:  čističku vzduchu IQAir Healthpro 250. To je závěr doporučení on-ine publikace časopisu Blast, se sídlem v Bostonu. Healthpro 250 je v horní části seznamu doporučených produktů v "Průvodci jarním úklidem“, kterou vydal časopis Blast tento týden.

    Čistička vzduchu HealthPro 250

    Časopis vyzývá své čtenáře, aby neplýtvali penězi na čističky vzduchu nebo chemikálie, které nefungují. "Potřebujete jeden výrobek s cílem zlepšit kvalitu ovzduší ve vaší domácnosti," píše redaktor John Guilfoil, bývalý reportér deníku Boston Globe a majitelHealthpro 250. "Švýcarský výrobek IQAir Healthpro 250 je prostě nejlepší čistička vzduchu na současném trhu" uzavírá.

    Zdroj, celý článek: blastmagazine.com

    Zobrazit celý článek
  • Postrach kanceláří: plísně z klimatizace, roztoči v kobercích. Alergie…

    Stále větší skupina lidí trpí alergií. V celosvětové populaci trápí alergie každého čtvrtého. Co alergie způsobuje a proč alergiků neustále přibývá? „Domníváme se, že je to změnou způsobu života. Nejvíc času trávíme v interiérech, kde vdechujeme roztoče, významný alergen pro rozvoj průduškového astmatu. Současně máme nové potravinové vstupy jako je třeba exotické ovoce, nové druhy koření,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz lékařka Irena Krčmová, primářka Ústavu klinické imunologie a alergologie, Lékařské fakulty UK a Fakultní nemocnice Hradec Králové.

    Zobrazit celý článek
  • IQAir čistička vzduchu pomáhá dvouletému chlapci přežít

    Nemůže jít do školky nebo do metra. Výlety do okolí jsou krátké a řídké. Bakterie, které u jiných způsobují pouze rýmu a kýchání mohou být pro Idana Zablocki fatální.

    V pouhých osmi měsících Idanovi diagnostikovali vzácnou genetickou poruchu - Hyper IgM,  která postihuje jednoho z půl milionu dětí. Tato porucha ohrožuje jeho imunitní systém. Bakterie, viry a houby, které zdravý imunitní systém snadno zpracuje, jsou stálou hrozbou pro ty, kteří trpí nemocí Hyper IgM. To je důvod, proč Idanovi  lékaři trvali na tom, rodina investovala do kvalitní čističky vzduchu lékařského typu.

    Zobrazit celý článek
  • Čističky vzduchu do kanceláří-nutnost, nebo luxus?

    Vnitřní prostředí kancelářských, ale i ostatních veřejných vnitřních prostorů je znečištěné částečkami pronikajícími zvenku. Součástí znečištění mohou být i jemné a ultrajemné částice z kopírování papíru, osvěžovačů vzduchu, textilu, nábytku, barev a čisticích prostředků. Proto je důležitá nejen filtrace vzduchu proudícího z venku, ale i kvalitní a účinná filtrace cirkulujícího vzduchu. Velká část vzduchu (někdy až 80 %) se často opět vrací do vnitřního prostoru z důvodu úspory energie. Škodlivé částečky a látky se tak uvnitř akumulují, a to má následně velmi špatné účinky na zdraví a výkonnost osob pracujících v takovém prostoru.

    Zobrazit celý článek
  • IQAir čistička vzduchu – v čem se liší ?

    Prokazatelně zachytí i ty nejmenší, nejvíce škodlivé částice.

    Vzhledem ke své extrémně malé velikosti pronikají ultrajemné částice až do nejzazších koutků plic; do plicních sklípků. I v případech, kdy tyto částice nejsou samy o sobě toxické, mohou zde vyvolat oxidační stres, který způsobuje zánět a další zdravotní problémy.

    Oproti větším částicím však nemusí být ultrajemné částice vůbec v plicích zadrženy: velmi dobře přecházejí do epitelárních buněk a přes ně do krve, případně do dalších mezibuněčných tekutin. Zde mohou vyvolávat imunitní reakce nebo zvýšenou koagulaci krve a tím vznik krevních sraženin, které představují riziko vzniku srdečního infarktu a mozkové mrtvice.

    Zobrazit celý článek
  • Čistička vzduchu IQAir si poradí s kouřem

    Čistička vzduchu, na kterou se můžete spolehnout

    Nezkoušejte doma!

    Zkouška čističky IQAir HealthPro® 250 v kouřové komoře.


    Video: President IQAir Frank Hammes zkouší účinnost nejprodávanější čističky vzduchu IQAir HealthPro® 250.

    Zobrazit celý článek
Celkem článků: 111, zobrazeny 51 - 60 První 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Poslední
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít