Články

  • Čistička vzduchu IQAir HealthPro je testována a certifikována pro nejm…

    IQAir čističky vzduchu nejen že splňují standard HEPA – ale daleko jej přesahují.

    IQAir HealthPro je první čističkou vzduchu na světě, která splňuje nejpřísnější test HEPA filtru: EN 1822. Tento test potvrzuje absolutní minimální účinnost filtru pro všechny velikosti částic. Účinnost filtrů HEPA byla tradičně měřena pro 0,3 mikrometru. Více než 90% všech vzduchem přenášených částic nalezených v domácnostech a kancelářích je však menší.

    Zobrazit celý článek
  • Čističky vzduchu mohou pomoci v boji proti chřipce.

    Když přijde ochlazení, mnozí z nás se nevyhnou nebezpečnému sezónnímu onemocnění, běžně známému jako chřipka.

    Dobrá strategie v boji proti chřipce začíná vakcinací téměř pro každého, v kombinaci s preventivními opatřeními, aby se minimalizoval zbytečný kontakt s virem. Tady také může pomoci kvalitní domácí čistička vzduchu.

    Zobrazit celý článek
  • Znečištění ovzduší zvyšuje hladinu stresového hormonu, tvrdí vědci

    Nový výzkum ukazuje, že pevné částice ovlivňují lidské tělo víc, než jsem si do této doby mysleli. Co je potřeba udělat, aby konečně klesl počet pacientů se srdečním onemocněním, mrtvicí a cukrovkou, které má znečištění ovzduší na svědomí?

    Zobrazit celý článek
  • Máme nové webové stránky pro IQAir čističky vzduchu

    Nové stránky www.cisticka-vzduchu-iqair.cz pomohou zákazníkům se ještě lépe orientovat v informacích o čističkách vzduchu IQAir.

    Čistička vzduchu IQAir HealthPro 250

    Zobrazit celý článek
  • I staré klimatizace můžete ovládat mobilem

    I ty nejstarší klimatizační jednotky můžete ovládat mobilní aplikací přes internet. Stačí na zeď pověsit UFO jménem myOndo.

    MyOndo funguje jako termostat. Jen neohřívá, ale chladí. A je jasné, že chlazení interiérů má svá specifika. myOndo analyzuje několik veličin, na jejich základě ovládá chlazení a výrobce tvrdí, že to dokáže efektivněji a úsporněji, než zastaralá automatika ve letitých klimatizacích.

    Na jednu stranu myOndo komunikuje s aplikací ve smartphonu (skrze domácí Wi-Fi a cloudovou službu), na stranu druhou má infračervené rozhraní sloužící k ovládání klimatizací.

    Aplikace umí pracovat i s geografickou polohou smartphonu, takže až se budete blížit k domu, spustí chlazení, aniž byste museli sáhnout na telefon.

    klimatizace ovládaná mobilem


    Zobrazit celý článek
  • Klimatizace do bytu nebo domu: mobilní, nebo dražší pevnou?

    Slunce, vedro a okna orientovaná na jih či západ mnohdy způsobí přehřátí obytné místnosti. Mnozí obyvatelé takových bytů pak zvažují, zda by problém horkých dnů vyřešila klimatizace. A na kolik by přišla.

    Způsobů, jak se poprat s horkem, existuje několik – od obyčejných větráků za několik stokorun, po levné mobilní klimatizační jednotky až po klasické klimatizace typu split.

    Zobrazit celý článek
  • Toxické látky ve vzduchu

    Dýchání je to, co nás drží při životě. Dýcháme okolní vzduch a za den jsme ho schopni vydýchat až 15 kg. Věděli jste to? Představte si, z čeho je okolní vzduch složen.

    Nejenže obsahuje kyslík, oxid uhličitý, dusík, ale také mnoho škodlivých látek z výfukových plynů, cigaretového kouře, nejrůznější výpary z plastů a barviv, a to vše se nejen dechem, ale i vaší pokožkou, dostává do vašeho těla, jelikož i póry vstřebávají okolní vzduch.

    Zobrazit celý článek
  • Pasivní kouření a čističky vzduchu

    IQAir čističky vzduchu umí odstranit cigaretový kouřExpozice cigaretovému kouři, také známý jako pasivní kouření, výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny plic a srdečních onemocnění u nekuřáků, stejně jako přispívají k onemocnění dýchacích cest.

    Na tomto stanovisku jsme se shodli s odborníky z Mayo Clinic: nejlepší způsob ochrany nekuřáků od pasivního kouření je zakázat kouření v uzavřeném prostoru. Bohužel toto nejlepší řešení není vždy možné. Pak přicházejí na řadu účinné čističky vzduchu.

    Tabákový kouř obsahuje více než 4000 různých chemických látek, z nichž 60 jsou známé karcinogeny. Tyto různé prvky jsou kombinací kapalin, plynů a pevných částic. Čističky vzduchu nemohou účinně pomoci před tabákovým kouřem, pokud nezajistí vysokou účinnost filtrace vůči pevným částicím i plynům. Vysoce výkonný čistič vzduchu se správnými filtračními médií může dramaticky pomoci. Čistička vzduchu IQAir GC Multigas, která nabízí bezkonkurenční ochranu proti pevným částicím i plynům doporučuje většina expertů.

    Zobrazit celý článek
  • Špatná kvalita ovzduší přispívá ke vzniku srdečních onemocnění

    Špatná kvalita ovzduší přispívá ke vzniku srdečních onemocnění

    Ischemická choroba srdeční je hlavní příčinou úmrtí na celém světě. Srdeční onemocnění často začíná s poškozením vnitřních stěn tepen, které vedou k srdci. Toto poškození může být způsobeno kouřením, nadbytkem cholesterolu, vysokým krevním tlakem, diabetem a z dalších, jiných příčin. Poté, kdy dojde k poškození tepen, tuky, cholesterol a další látky vytváří povlak (plak)na jejich stěnách.

    Špatná kvalita ovzduší také hraje roli ve vývoji onemocnění srdce. American Heart Association (AHA) říká, že "dlouhodobé" expozice (měřeno v letech, znečišťování ovzduší zvyšuje riziko úmrtí z kardiovaskulárních příčin. Snížení expozice snižuje riziko. "Krátkodobé" expozice (měřeno v délce 24 hodin) zvyšuje riziko srdečního infarktu, mrtvice, arytmie a srdečního selhání. To platí zejména pro skupiny, jako jsou starší lidé.

    Zobrazit celý článek
  • Ordinace a čekárny lékařů – chraňme lékaře, personál a pacienty před v…

    Kvalita vzduchu v ordinaci lékaře čelí stejným problémům jako doma nebo v práci.  Znečištění venkovního vzduchu se dostává do interiéru a znečišťuje tak vnitřní ovzduší. Pokud se ordinace a čekárny lékařů nacházejí v okolí rušných silnic, nebo jiných zdrojů znečištění, bude kvalita vzduchu odrážet kvalitu špatného ovzduší venku.

    To může způsobit potíže pro pacienty, zejména těch, kteří trpí dýchacími potížemi, jako jsou alergie nebo astma. Kromě toho, v lékařských ordinacích a čekárnách se mohou vyskytnout vyšší hladiny virů, bakterií a jiných nečistot ve vzduchu v důsledku mnoha pacientů, kteří čekají, až přijdou na řadu. Protože pacienti s oslabeným imunitním systémem jsou často přítomní v tomto prostředí, je třeba zvýšené opatrnosti vzhledem k ochraně jejich zdraví tím, že v čekárnách a samotných ordinacích vytvoříme a udržujeme vysokou úroveň kvality vnitřního ovzduší.

    Zobrazit celý článek
Celkem článků: 111, zobrazeny 41 - 50 První 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Poslední
Poptávkový formulář
%product_name%
Nezávazně poptávám tento produkt včetně služby zdarma - zpracování technického řešení a cenové nabídky včetně montáže.
Množství je povinný údaj.

Jméno a příjmení / název je povinný údaj.

E-mail je povinný údaj.

Telefon je povinný údaj.

Místo dodání je povinný údaj.


* povinné položky
Zavřít